Hírek

Charli xcx – Guess featuring Billie Eilish

Közel sincs vége a brat summernek: Charli xcx Billie Eilish-sal szövetkezett!

Charli xcx olyan virális trendet hozott létre ezen a nyáron megjelent ’BRAT’ című lemezével, amely kulturális jelenséggé duzzadt. Jelenleg is tombol a világ(háló)on a „brat summer” kifejezés, mely tökéletlenségeink elfogadását hirdeti. Folytatása pedig nem is lehetne jobb, mint a „Guess” című vadonatúj dal, melyben Charli xcx és Billie Eilish most először állt össze. Az együttműködés mögött egy példamutató aktivizmus is meghúzódik, mely a nehéz sorsú nők méltóságáért küzd.

Egy minimalista, lime zöld háttérrel és alacsony felbontású Arial betűtípusú felirattal jelent meg június 7-én Charli xcx hatodik nagylemeze, mely futótűzként terjedt el az egész világon. A „bratzöld” – akárcsak a tavalyi ’Barbie: The Album’ lemez és film idején a rózsaszín – a szezon színe lett. A „brat” kifejezést alapvetően angolban neveletlen gyerekre használják, ám ezen a nyáron ez új jelentést kapott.

Egy TikTok videóban így magyarázott Charli a ’BRAT’-ról: „Pont olyan vagy, mint az a lány, aki egy kicsit rendetlen, szeret bulizni, és talán néha hülyeségeket beszél. Aki jól érzi magát a bőrében, viszont vannak mélypontjai is. De az a fajta, aki kiadja magából a buliban, nagyon őszinte és nagyon nyers. Kissé ingatag. Például hülyeségeket csinál. De ez „brat”. Te "brat" vagy. Ez a brat” – mondta a videóban.

A „Guess” című újdonság Billie Eilish-sal nemcsak zeneileg mutat új irányt az elektronikus zenében, de videóklipjével azt az üzenetet népszerűsíti, amelyet az alt-pop szupersztár ezen a nyáron képvisel.

A klip igazán polgárpukkasztó, és jogos a kérdésfelvetés, hogy mégis mit kezdenek azzal a szeméttelepnyi fehérneművel, melyet a forgatáshoz használtak fel. Charliék megosztották, hogy az összes melltartót és fehérneműt az I Support The Girls-nek adományozzák. A szervezet összegyűjti és szétosztja a nélkülözhetetlen tárgyakat, beleértve a melltartókat, az alsóneműket és a higiéniai termékeket, lehetővé téve a hajléktalanságban, elszegényedésben vagy szorongásban szenvedők számára, hogy méltósággal talpra álljanak.

A 'Brat' egyébként június 10-én kiegészült 3 dallal, a deluxe verziójú lemez ’Brat and it’s the same but there’s three more songs so it’s not’ címmel jelent meg.

 

Hallgassátok meg a "Guess"-t itt!