Rólunk

Az alapítás éve 1990. A történet három évtizeden átívelő. A zenei forradalom nagyban zajlik, a jövő pedig még csak most kezdődik.

A Magneoton eddigi történelme során volt már független, majd a Warner Music Group leányvállalata, aztán pedig újra független, az ország meghatározó indie kiadója.

A közel 30 év alatt olyan megkerülhetetlen tehetségeket fedezett fel, mint a Rapülők, Zámbó Jimmy, Zséda és a Wellhello.
Az elmúlt öt évben már nem csak hangfelvétel-kiadóként, hanem menedzsmentként, koncertszervezőként, valamint digitális és zenei ügynökségként is funkcionált a cégcsoport, így jött létre a Magneoton Music Group, melyben a külföldi és hazai előadók, a fizikális és digitális zeneterjesztés, az élő bulik és az új üzleti modellek egyaránt alappillért képeznek.

A Magneoton Music Group az otthona a Magneoton, Elephant House, rapID talent és M. UG labeleknek, valamint kizárólagos partnere a Kontor Records és Warner Music világcégeknek.

Nemzetközi palettánk tartalmazza többek között Dua Lipa, Jason Derulo, David Guetta, Rita Ora, Michael Bublé és a Red Hot Chili Peppers zenéit, hazai szupersztárjaink közé pedig, mások mellett, Curtis, Lotfi Begi, DR BRS és Berkes Olivér tartoznak.

Egyik fő küldetésünk az új tehetségek felfedezése és támogatása – stílustól, kortól és nemtől függetlenül – jelenleg is teljes bevetéssel dolgozunk a The Sign, az Audiopoeta, YaOu, BariLaci és Hadas Alfréd produkciók sikerének bebetonozásán.