Hírek

rapID talent hírek
2020.08.07

bongor – Kenyér

A babája után most péktehetségét mutatja meg bongor

A rapID tehetségkutató sajtódíjának nyertese, bongor fenomenális újdonsággal jelentkezik. Itt a srác, aki péklapátot fogott, és nagyon odapörkölt!

Az új szerzeményből:

  1. megtanulhatsz kenyeret sütni (ha a karantén alatt még nem sikerült)
  2. tanúbizonyságot nyer, hogy a kenyérsütés folyamata erősen erotikus áthallásokat tartalmaz
  3. kiderül, hogy egy kiló liszt többet ér, mint ”kutyáid alatt a Halott Pénzed”

És akkor jöjjenek a részletek!

A rapper-színész, Berta Csongor ropogós rímekkel, morzsányi beszólással, felfutó alappal, és több késhegynyi erotikával borzolja a kedélyeket, a „Kenyér” című számban pedig kilóra lehet mérni a humort is!

„A dal születésében több “összetevő” közrejátszott. Egyrészt a karantén helyzet, amiben egy új hobbim született: nagyon megszerettem kenyeret sütni. Majd egyszerűen nem tudtam szabadulni a gondolattól, hogy a kenyérsütés, mint olyan, hogyan működne egy rap szövegben”- mesélte Csongor.

Nem is viccelt a dalszövegben, no meg a klipben sem: ha jól követed az elhangzottak és látottak párosát, a végeredmény egy teljes kiőrlésű rozskenyér lesz. De ennél azért többről is szól, hiszen a mindennapi kenyerünk mellett óriási életigazságokat is szőtt bele a pékké avanzsált polihisztor.

„A legtöbb rapper képtelen kilépni a flexelős, önimádó szerepkörből. Már régóta késztetést éreztem, hogy erre a jelenségre valahogy reagáljak, és most végre eljött az alkalom, hogy olyan szokatlan környezetben mutassam meg ezt a hivalkodást, mint egy leharcolt sütöde. A zenei alap és a szöveg közötti disszonancia is egy jó humorforrás szerintem, plusz feszültséget, váratlanságot ad a dalnak. Az volt még nagyon izgalmas szövegírás közben, hogy a kenyér elkészítése és az erotikus tartalmak között milyen áthallásokat tudok felfedezni”- folytatta.

Az újdonság egy fenomenális klipért kiáltott, amely tökéletesen képezi le ezt a fantasztikus felvételt, Bongor színésztehetségében pedig most sem kell csalódnunk.

„A helyszín sok keresésnek és néhány véletlen egybeesésnek köszönhetően lett meg végül Vácott, de nagyon örültünk neki, mert a lelkét adta az egész produkciónak. A forgatáson kevesen voltunk, talán ezért is alakult ki egyből egy szabad alkotói légkör. Nagyon gördülékenyen haladtunk a jelenetekkel, de olykor csak nagy erőfeszítések árán tudtam visszatartani a nevetésem. Egyébként abban a jelenetben, amikor a liszteszsákból beszélek, az összes liszt a szemembe ment és annyira irritálta, hogy végig potyogtak a könnyeim a liszt alatt. Plusz nagyon óvatosan kellett artikulálnom, különben szétesett az arcomon a konstrukció. Iszonyat jó volt megint ezzel a stábbal forgatni, akik nem csak értik és értékelik ezt a fajta szövegvilágot, hanem a saját vízióikkal még több ötletet és lendületet visznek bele”.

Nem húzzuk tovább, nézzétek meg a mesterművet itt