Hírek

rapID talent hírek
2021.06.16

bongor - Fogócska

Pokolian vicces, ugyanakkor őszinte szerzeménnyel érkezik a rapID talent győztese.

Bongortól eddig sem állt távol az egészséges kritika, ezúttal pedig egy igen megosztó témában alkotott. A színész-rapper év elején megjelent albumáról ezúttal a „Fogócskát” vitte képre, a közönségkedvenc dal pedig egy fordulatokkal teli klippel érkezik

„A „Fogócska” a mai rendszer, de méginkább a “drogháború” gyerekességét érzékelteti. Ennél a tracknél is, mint a legtöbb zenémben már szövegírás közben előttem volt vizuálisan, hogy hogyan bontakoznak ki az események. Úgyhogy a forgatókönyv némileg a szövegből következett. Viszont a forgatóstáb behozott több olyan plusz síkot, rengeteg apró geggel és áttételes viccel, amitől sokkal izgalmasabb lett a dal”- kezd bele Berta Csongor. A dal egy igazi unikum a pályán, könnyed humorral elképesztő életigazságokat tár a néző és a hallgató elé."

„Van egy erős társadalmi narratíva, ami általában úgy hivatkozik, hogy “van az alkohol meg vannak a drogok”. De különbséget tenni ezek között valójában olyan, mintha azt mondanád, hogy az “van az alma meg vannak a gyümölcsök”.

Bongor ugyanakkor úgy látja, hogy a prevenció alapja a tudás, amit biztosítani és hozzáférhetővé kell mindenki számára.

A klipet a SIMPAL stábja valósította meg, akik nem kis feladat elé néztek, hiszen a szövegre épülő forgatókönyv rengeteg csavart hozott.

„Rengeteg előkészület előzte meg, amit végül 4 forgatási napban sikerült kivitelezni. Annyi ötlet és helyszínt volt beütemezve, amire szerintem bármilyen épeszű stáb azt mondta volna, hogy “bocs, de ez a koncepció egy teljesen más idő -és költségkeret”, de a SIMPAL-os srácok voltak annyira elvetemültek, hogy végigvigyék, amit kitaláltak. Ezért nagyon-nagyon hálás vagyok nekik”- mondja.

A parádés videót itt tudjátok megnézni, Bongor ajánlásával.

„Mindenkinek szeretettel ajánlom a Fogócskát! Ez most az eddigi kedvenc klipem! Pörgessétek!”