Hírek

rapID talent hírek
2020.03.31

bongor - Az én babám

„Az én babám hallod….” kezd rá bongor és kapja fel egyszerre mindenki a fejét - íme 2020 egyik legnagyobb durranása!

A romantikus ihletésű, szókimondó kiadványt pedig egy vicces videóval tette még izgalmasabbá Berta Csongor, azaz bongor, aki mesélt is szerzeményéről:

„Lehet, hogy elsőre furcsa, de ezt a dalt eredetileg a feleségemnek írtam. A rendező ötlete volt, hogy mi lenne ha „az én babám” egy próbababa lenne. Átpörgettem a szövegrészeket a fejemben és mindennek lett egyszerre egy duplafedelű jelentése, annak meg pláne megörültem, hogy ez színészileg is mennyire hálás feladat lesz, hiszen sok lehetőség van benne. Egymásra dobáltuk az ötleteket, de tudtam, hogy lesz még egy szűrője a szerelmem személyében. Persze nem az engedélyére volt szükség, csak nem akartam, hogy rosszul essen neki, vagy magával azonosítsa a babát.”

Szerencsére Bongor felesége egyszerűen rajongott az ötletért!

Az elkészült képi anyag pedig magáért beszél. A kisfilm az ideálként felkínált tökéletesség kényszerét zseniálisan forgatja ki, miközben a szöveg arra reflektál, hogy nincs tökéletes szerelem, de nem is kell. „Ami tökéletes, az nem is emberi, hanem mű, sőt, bábuszerű” – fogalmazott bongor.

A kritikusok díját elismert szakújságírók versenybizottsága ítélte oda: Kiss Krisztina (BRAVO), Gerzsenyi Krisztián „Jolie” (ezRAP!), Kanozsay Árpád (rap.hu), Nagy Zoltán (Music Channel - 1Like HipHop) és Sajó Dávid (index) döntött az elismerésről.

Nézzétek meg ti is a győztes számhoz forgatott frenetikus klipet itt!