Hírek

M.UG hírek
2021.06.21

HolyChicks - Filmszakadás

Pörgős pop-rock számmal jelentkezett Budapest legvagányabb csajbandája! Épphogy véget ért a házibulik korszaka - amelyből nem titkoltan merítettek ihletet a lányok -, már meg is kezdődött a nyári fesztiválszezon, az pedig biztos, hogy a felszabadult szórakozáshoz elegendő muníciót nyújt legújabb, „Filmszakadás” című szerzeményük.

„A dal egy őrült éjszaka hangulatát idézi. Szövegében az ilyenkor elhangzott tipikus mondatok egyre hiányosabban ismétlődnek, és válnak káosszá, mint amikor másnap próbáljuk felidézni az eseményeket, összerakni az este puzzle darabjait. Aki már bulizott velünk, tudja miről van szó, aki nem, az tuti kedvet kap hozzá” - mondta Hunyadkürti Éva énekes-szövegíró.

Az eddigieknél jóval rockosabb, punkosabb zenei irány remek összhangban van a dal mondanivalójával, így egyértelmű volt, hogy a hozzá tartozó klip sem szólhat másról, mint az „ereszd el a hajam” életérzésről.

„A házibulink helyszíne ezúttal a Szimpla kert volt, ahol a tőlünk nem annyira szokatlan módon a zenekar elszabadult és kirúgta a ház oldalát! A jeleneteket Makk Vata álmodta meg, és Rajnai Gábor kapta lencsevégre. A forgatás egyrészt nagyon sok nevetéssel járt a bulijelenetek felvétele közben, másrészt nem kis koncentrációt is igényelt, amikor visszafele kellett mozognunk és beszélnünk” - mesélte Lahucsky Kriszti a zenekar gitárosa.

A HolyChicks minden tagja feketeöves zenész, bemutatkozó albumuk 2019-ben jelent meg „Ezmáraz” címmel, amin olyan számok kaptak helyet mint a „Szabadon” vagy a „Pillangóhatás”, amivel a Dal 2020-ban egészen az elődöntőig meneteltek. A zenekar június 24-én az A38-on adja első koncertjét a pandémia után a Művészetek Völgyében is találkozhattok velük, ha kedvet kaptatok a filmszakadásos estékhez!

 

Nézzétek meg itt a lányok új klipjét!