Hírek

Magneoton hírek
2021.10.08

YA OU - Zsákutca

A tehetséges dalszerző-előadót változatos repertoárja teszi igazán kiemelkedővé a hazai zenei szcénában.

Nevével 2012-ben találkozhatott először a közönség az X-Faktorban, amikor a ByTheWay nevű formációban énekelt, majd 2019-ben a TV2 Sztárban Sztár leszek! produkcióban remekelt hétről hétre, ahol egyenesen a második helyig menetelt a sokszínű énekes. Ugyanabban az évben szólókarrierjét is beindította, amely azóta megállíthatatlanul ível felfelé: debütáló közönségkedvenc felvétele, a „Légy valaki másnak” óta olyan előadókkal kollaborált, mint PRIBELSZKI, akivel a rádiókat ostromló „Találkoznánk”-ot készítette el, IMRIK, akivel közösen alkották meg az elektronikusabb hangzású „Lehet-e még” című tracket, vagy éppen a szerelme, Békefi Viki, akivel rendszeresen ad ki duetteket.

A most megjelent felvételről így mesélt Ya Ou: „A „Zsákutca” kapcsán azt érzem, ez az én zeném alapvetően - ha leülök egy zongorához vagy gitárhoz, ilyen harmónia-menetet játszom, ilyen hangulatú melódiákat találok ki. A téma teljes mértékben rólam szól, a démonjaimról és küzdelmeimről. Mindezt úgy megfogalmazva, hogy más is érezhesse benne a saját félelmeinek helyét”.

Az újdonság hangulatához jól illeszkedik a videóklip is, amiben a fekete és fehér kontrasztja szimbolizálja Ya Ou érzelmeit. A klip végén egy egzotikus ázsiai kertbe is elkalauzol bennünket a félig kínai származású szerző, utalva ezzel identitásának és önmagának egy igazán jelentős szegletére, amely zeneiségére is nagy hatással van.

 

Nézzétek meg az új videót itt!