Hírek

Magneoton hírek
2022.01.14

The Wombats – Fix Yourself, Then The World

Sokak meghatározó brit indie zenekara, a The Wombats folyamatosan fejlődő sikertörténetének legizgalmasabb szakaszát indította el ötödik stúdióalbumának, a ’Fix Yourself, Not The World’ debütálásával.

15 év és három Top 5 brit album köthető a The Wombats formációhoz, amely minden eddiginél nagyobb közönséget vonz. A zenekar a „Greek Tragedy” című időtlen dalával került először a toplisták élére, majd Oliver Nelson 2015-ös remixének milliókban mérhető sikere a TikTokon a rajongók egy teljesen új generációját bűvölte el.

Az elmúlt évben távolról, otthonukból felvételt készítő banda keményen dolgozott azon, hogy karrierjüket tovább bontakoztassák és a valaha volt legizgalmasabb zenéket szállítsák a közönségnek. A Los Angeles-i frontember Matthew „Murph” Murphy, az oslói Tord Overland Knudsen basszusgitáros és a londoni Dan Haggis dobos távol egymástól beszélték meg napi terveiket és vették fel zenéiket.

„Az őszintén szólva tiszta őrület volt” – meséli Murph a rendhagyó stúdiómunkálatokat.

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy végre az emberek hallgathatják az albumot! Új műfajokat fedeztünk fel, és zeneileg minden eddiginél előrébb jutottunk. Emlékeinkben mindig kiemelkedik majd ez a lemez, mivel három városban vettük fel a lezárások alatt, és még ugyanabban a szobában sem voltunk!” – mondja Dan Haggis.

A kiadvány mögött olyan nagyszerű alkotói csapat állt, mint Jacknife Lee (U2, The Killers), Gabe Simon (Dua Lipa, Lana Del Rey), Paul Meaney (Twenty One Pilots, Nothing But Thieves) és Mark Crew (Bastille, Rag‘n’Bone Man).

Az új korong mellett vizuális élményekben is bővelkedhetünk, hiszen a „This Car Drives All By Itself”-hez egy nosztalgikus klip is bemutatkozott.

Nézd meg itt!