Hírek

Magneoton hírek
2023.03.06

Portugal. The Man – Dummy

A többszörös platinalemezes, Grammy-díjas rockegyüttes, a Portugal. The Man új, dúdolásra késztető, éteri zenével mutatja be az első előfutárt érkező korongjáról: hallgasd meg a „Dummy”-t!

Az elmúlt évtizedben a banda a rock műfaj egyik legértékesebb emblémája lett, élő jelenség, amelyet nemcsak több mint 1600 fellépésével a fesztiválok kedvenceként ismertek el, hanem saját alapítványuk a PTM emberi jogi tevékenységeiért is kiemelkedik. Az eredetileg Alaszkából jövő, portlandi banda 2017-ben új magasságokba emelkedett, amikor megjelentette ’Woodstock’ című, azóta már platinalemezét. Az albumot az addiktív sikerdal, a „Feel It Still” fémjelezte, amely rengeteg, új elismerést szerzett nekik – köztük a „Legjobb popduó/zenekar előadásáért” járó Grammy-díjat, hétszeres platinaminősítést, és számos más rekordot.

A most megjelenő „Dummy”-n Asa Taccone, producer is dolgozott - aki korábban a „Feel It Still”-nél is dolgozott együtt a csapattal -, és ez az első hivatalos track a zenekar régóta várt új albumáról, a ’CHRIS BLACK CHANGED MY LIFE’-ról, amelynek producere nem más, mint Jeff Bhasker (Beyonce, Harry Styles, SZA, Mark Ronson) volt. A korongra egészen júniusig kell várni.

„Aggódsz a közelgő atomháború miatt? A „Dummy” egy óda a The Cure-hoz. Mindazoknak a reménytelen pesszimistáknak, akik a végidőkről poétikusak, miközben a „Boys Don’t Cry”-ra táncolnak. Minden problémám olyan távolinak tűnik most.” – osztotta meg a frontember, John Gourley.

Az LP egy személyes tragédia, barátjuk Chris Black elvesztése után született, amelyről így mesélt John: 2019. május 19-én elvesztettük egy nagyon kedves barátunkat. Chris egyike volt azoknak, akik olyanok voltak, mint a ragasztó; mindenkit összehozott. A banda összeomlott, és ez a lemez egy teljes gondolatmenet a körülöttünk összeomló világunkról és a visszaútról. Bár ez egy nagyon személyes utazás, úgy érzem, mindenkinek van egy Chris Black az életében; legalábbis remélem, hogy mindenkinek van. Egy olyan barát, akinek megvan az eszköze arra, hogy mindent szebbé és szórakoztatóbbá tegyen. Aki közben mégis kordában tart, amikor letérsz az útról, és mindig ott van, hogy megünnepelje a jó időket, és támogasson a rossz időkben. Nekem Chris Black megváltoztatta az életem.”

A felvételhez tartozik a Noel Paul által rendezett hivatalos kisfilm is, melynek főszerepében a banda új, mókás tiszteletbeli tagja, Tank Dog szerepel, ami Wes Hubbard (Wooden Cyclops) és John Gourley fejéből pattant ki.

 

Nézzétek meg itt!