Hírek

Magneoton hírek
2021.10.08

Oliver Tree x Little Big – The Internet

A legkülönösebb attrakció: debütált Oliver Tree és Little BIG új kislemeze!

A földkerekség talán, két legeszementebb párosa: a rave-zene egyik legpopulárisabb, szentpétervári együttese, a Little BIG és az amerikai rapper, komikus Oliver Tree döntött úgy, hogy kollaborál négy szám erejéig. A kislemez a ’Welcome To The Internet’ címet kapta, és Tommy Cash is szerepet kapott benne korábban megjelent több mint tízmilliós nézettségű „Turn It Up” zenéjével. A kislemezzel egy időben a „The Internet” című trackükhöz egy klip is napvilágot látott, amiben mai tömegkultúránkat meghatározó és legnépszerűbb elemeit ragadja ki, fanyar humorral fordítja saját nyelvére.

A projektért Oliver Tree egészen Little BIG-ék hazájáig, Oroszországig utazott, az alkotómunkát így összegezte: „Egy évig dolgoztunk ezen az albumon, rengeteget egyeztettünk róla előzetesen. Beleástam magam az orosz tánczene hátterébe, annyi dokumentumfilmet néztem meg, amennyit csak találtam a posztszovjet múltról, és olvastam a témáról. Négy hónapos időtöltésem alatt elmentem szinte az összes underground klubba és raktári partira. Számomra a legfontosabb dal a „The Internet” címet viseli, hiszen az interneten keresztül együttműködő művészek vagyunk, és bár a világ más részein élünk, mindketten ugyanazokkal a kérdésekkel foglalkozunk.”

Az orosz zenekar hozzátette, hogy: „A ’Welcome to The Internet’ írásakor fontos volt számunkra, hogy különböző stílusok hibridjét hozzuk létre, ahelyett, hogy egy bizonyos stílusra összpontosítanánk.”

 

Nézd meg "The Internet" című dalhoz forgott szürreális klipet itt!