Hírek

Magneoton hírek
2024.08.16

Moriones – EZ AZ ÁRA

„Simán pár év, és megtudod, ki Moriones" - álmodott egy kisgyerek és másfél év alatt a 3. albumát jelenti be a hazai pop szcéna egyik meghatározó alakja

Egyre csak duzzadó hallgatói tábor követeli magának a bohóc karakteréről ismert Moriones-t. A dalszerző ontja magából a jobbnál jobb slágereket – olyat, mint például a „Voodoo Baba” Manuellel jelenleg is felkapott kategóriában van YouTube-on –, és kevesebb mint másfél év leforgása alatt figyelemreméltó tevékenysége rajongók százezreiben és teltházas koncertekben mérhető már. 3,5 milliós Spotify-streamet eredményező ’ADHOC’ című albuma után idén újabb nagylemezzel készül felkavarni a zenei állóvizet az alkotó, melyről már hallható az „EZ AZ ÁRA” című, új dal. A videóklippel landoló felvezető egyből a YouTube felkapott zene videói között nyitott kevesebb mint egy nap alatt. Nem is csoda, hiszen Moriones a latin pop és a 2010-es évek dallamcentrikus zenéjének nyári koktélját kínálja, mely egyből a fejünkbe száll majd.

Búcsúzik lassan első nyári, 15 állomásos turnéjától Moriones és zenekara, de nincs megállás, hiszen mindenki nagy meglepetésére egy új, korszakjelölő anyaggal jelentkezik bohóc-univerzumából. Az augusztus végére várt kiadvány beharangozó felvétele egy újabb izgalmas hangzást nyújt a közönségnek.

„Azzal, hogy a bohóc meghalt a legutóbbi, önálló nagykoncertemen, a Moriones-karakter történetében egy új fejezet lépett életbe. Az album jelképezi mindazt, ami a maszk alól tör elő, szóval ez más hangulatú lesz az előző, két lemezemhez képest. Az elmúlt időszakban teljesen beletemetkeztem a latin zenékbe, ezért főként a latin, a hiphop, a reggaeton lesz domináns rajta és a régi, dallamcentrikus, elektronikus zene iránti imádatom is egy foszlányként felszínre tör. Az „EZ AZ ÁRA” közel van a lelkemhez és egy picit az elektronikus producerkedést is kiélhettem a dropnál. Odavagyok a goofy, repetitív soundokért!” - mesélte az egyszemélyes szerző, Bakos Kristóf, azaz Moriones.

Az is kiderült, hogy az előadó által megosztott tartalmak mindennel összefüggenek, a figyelmes rajongók számára pedig minden értelmet nyer majd önálló koncertjén. Az úgynevezett easter eggek közül néhány pedig az új dalhoz tartozó „EZ AZ ÁRA” videóklipben is feltűnhet, melyet a futballos múltú Moriones egy bangladesi kisfiúval együtt forgatott.

 MEGNÉZEM