Hírek

Magneoton hírek
2023.03.13

King x Nick Jonas – Maan Meri Jaan (Afterlife)

A romantikus balladaként aposztrofálható újdonságban a hangulatos, visszafogott popszinti mellett az élénk dobhangzás és hagyományos indiai hangszerek garantálják a globális zenei piac két nagy sztárjának közös sikerét.

Az amerikai énekes-dalszerző selymes hangja teszi még izgalmasabbá a szerethető crossover-zenét, mely tökéletes összhangot teremt King performanszával. A felvétel szövegét eredetileg a feltörekvő indiai csillag írta, és ezúttal vadonatúj, angol nyelvű részekkel egészült ki Nick Jonas, Natania Lalwani (Thirty Seconds To Mars, J Balvin), David Arkwright (Illenium, Bella Poarch) és Miranda Glory (Noa Kirel, R3HAB) jóvoltából.

King így mesélt az együttműködésről: „A közös munka Nick-kel egy izgalmas utazás volt. Alig várjuk, hogy a rajongók hallják, hogyan kelt életre stílusaink keveredése.” Nick Jonas pedig így folytatta: „India iránti szeretetem kiterjed az ország zenéjére is, és megtiszteltetés számomra, hogy Kinggel együtt dolgozhattam a hatalmas slágerének újragondolásában.”

Az Új-Delhiből származó, 27 éves énekes-rappert, Kinget az MTV Hustle (India első rap/hip-hop vetélkedője) című valóságshowban fedezték fel, ahol egészen a döntőig jutott. 2020-ban adta ki debütáló lemezét, a „The Carnival”-t, amely eddig több mint 400 millió összlejátszást ért el. Legutóbbi, „Champagne Talk” című korongja pedig változatos hangzásvilágot mutat be a bollywoodi dallamok, a hip hop és a pop műfajok fúziójából. Ezen a harmadik stúdióalbumon hallható az eredeti „Maan Meri Jaan” című dal, mely a legtöbbet streamelt zeneszám lett a kiadványról közel félmilliárd eléréssel. Megdöbbentően gyors sikere példátlan az indiai zenei életben: a helyi slágerlistákon szinte kizárólag tapasztalt bollywoodi előadók dominálnak. Az előadó népszerűsége pedig kevesebb mint három év alatt hasonló magasságokat ért el, ezzel is bizonyítva, hogy az indiai közönség vágyik a sokszínűségre és nyitott az újdonságok befogadására.

Nick Jonas, a többszörös platinalemezes, két Grammy-jelöléssel rendelkező Jonas Brothers együttes tagja, aki szólóban is bizonyított már: televíziós műsorokban és filmekben szerepel, emellett sikeres vállalkozó, és önálló zenei karrierje is magasan szárnyal. „Jealous” című dala tripla-, míg a „Chains” duplaplatina minősítést ért el. Egyéni áttörését a 2016-os „Close ft. Tove Lo” pophimnusz hozta meg, mely többmilliósra duzzasztotta követőtáborát a különböző zenei platformokon. Szintén ebben az évben dalszerzői tehetségét a Hall of Fame rangos Hal David Starlight-díjával ismerték el. Idén pedig a Jonas Brothers csillagot kapott a hollywoodi hírességek sétányán.

 

Hallgassátok meg a „Maan Meri Jaan (Afterlife)” című újdonságot itt!