Hírek

Magneoton hírek
2024.02.08

JXDN – WHEN THE MUSIC STOPS

Mély időszakai és öngyilkossági kísérletei inspirálták a GenZ énekes, JXDN új dalát

JXDN, azaz Jaden Hossler, a Z generáció egyik legfényesebb zenei csillaga új dallal érkezett – a „WHEN THE MUSIC STOPS” a fiatal tehetség második nagylemezének hírnöke.

Jaden neve már sokaknak feltűnhetett, hiszen 2020 óta megállás nélkül adja ki dalait, a Blink 182 Travis Barkerje pedig mindössze egy single után szerződtette őt saját kiadójához, a DTA Recordshoz, és ennek a kapcsolatnak hála fontos lehetőségeket kaphatott már karrierje elején. Amellett, hogy debütalbumán rögtön egy Machine Gun Kelly feattel nyitott, a rap és pop punk szcénában is aktívan jelenlévő MGK turnéjának számos állomásán ő melegítette be a közönséget a főhös produkciója előtt.

A most kiadott WHEN THE MUSIC STOPS egy akusztikus alkotás, amely súlyos mondanivalót hordoz. Hossler mindig is nyíltan beszélt a mentális egészségével való problémáiról, két öngyilkossági kísérletéről, amik zenei karrierjének kezdetéhez vezették, valamint drogproblémájáról és rövidebb elvonókúráiról is. Ezek a meghatározó élmények inspirálták az új single-t is, amiben ezeket az érzelmi mélységeket adja át akusztikus zenei alappal, ugyanakkor erőteljes és nyers énekdallamaival.

A megjelenés dátuma nem véletlen, Jaden ma ünnepli 23. születésnapját, ami fontos fordulópont számára, hiszen egy nehéz életszakaszból lábalt ki nemrég. Ahogy ő fogalmazott: „Életem zenéje végre újra szólni kezdett, és alig várom, hogy mindenkinek megmutathassam, hogyan is szól.”

JXDN tisztában van vele, honnan indult, fontosnak tartja, hogy háláját rendszeresen kifejezze rajongói felé. A WHEN THE MUSIC STOPS is őket helyezi fókuszba, valamint magát a zenét és annak erejét, ami élete sötétebb időszakaiban számos alkalommal mentette meg a lelkét.

Természetesen Hossler nyárra várható, új albuma is a DTA Records gondozásában érkezik majd, és a fiatal énekes művészi döntéseiben továbbra is Travis Barker teljes támogatását élvezi. Sőt, az új track producerei maga Barker és Brian Lee voltak – utóbbi olyan előadók dalainak készítésében vett részt korábban, mint Lady Gaga, Post Malone és Camilla Cabello.

JXDN-ről:

Jaden Hossler, azaz JXDN neve már 2019-ben is ismerősen csenghetett bármely TikTok felhasználónak, hiszen hódított a platformon és elképesztő gyorsasággal tett szert több millió követőre önálló és más influencerekkel való kollab-tartalmakkal egyaránt. 2020-ban fókuszát áthelyezte zenei karrierjére és kiadta első dalát, a Comatose-t, ami a Blink 182 Travis Barkerének érdeklődését is azonnal felkeltette, így JXDN lett a Barker-alapította zenei kiadó, a DTA Records első szerződtetett előadója.

Az elkövetkező időszak egyértelművé tette, hogy az akkor mindössze 19 éves srác komoly potenciált hordoz: második single-je, az ANGELS & DEMONS hatalmas siker volt, jelenleg több mint 183 millió streammel rendelkezik. Nem sokkal ezután megérkezett SO WHAT című dala, amihez olyan klip forgott, ami az amerikai popkultúra követőinek számos easter egg-et rejtett – az év legsikeresebb fiatal influencrei mellett Machine Gun Kelly és Travis Barker is cameozott az anyagban. Követte ezt a Nessa Barrettel közös la di die, ami gyakorlatilag álomkollabnak számított a rajongók számára.

Hossler nem húzta sokáig az első nagylemezt sem, 2021 júlisában ledobta debütalbumát, a TELL ME ABOUT TOMORROW-t, ami a GenZ legnagyobb poppunk megjelenése volt olyan featekkel, mint Machine Gun Kelly és iann dior. JXDN zenei aktivitását 2022-ben erősen meghatározta legjobb barátjának halála, amit túladagolás okozott, alig pár héttel később egy neki dedikált dupla single látott napvilágot, amit aztán egy Sober című track követett. Számos feat és single után tavaly szeptemberben Jaden kiadta Chrome Hearted című dalát, amivel egyúttal bejelentette, úgy tervezi, a jövőben saját nevén adja ki a dalokat, valamint, hogy a pop-punk után átnyergel a pop műfajára.