Hírek

Magneoton hírek
2024.01.26

Gary Clark Jr. – JPEG RAW Sampler

Közel öt év után végre új kiadvánnyal jelentkezik a többszörös Grammy-díjas Gary Clark Jr.

Gary Clark Jr. izgalmas ízelítőt hozott nekünk január végén, hiszen mától négy dal is elérhető régóta várt, új nagylemezéről! A most megjelent, új számokra közel 5 évet várhattak a multitalentum előadó rajongói; a „Maktub”, a „JPEG RAW”, a „This Is Who We Are” és a „Hyperwave” a március 22-én megjelenő új LP első hírnökei.

Az új felvételek jól mutatják, hogy Clark ismét izgalmas, új színeket fedezett fel és keverte őket sajátjává kreativitásának örökké bővülő, különleges palettáján. Az anyag sűrű és sokrétű, és bár sokfelé kalandozik, mégis összefüggő kiadvánnyá áll össze a zenész alapvetően meglehetősen eklektikus zenei világában. Az egységtől függetlenül a zenei változatosság mellett ezúttal sem mehetünk el szó nélkül: olyan művészektől használt mintákat, mint Thelonious Monk és Sonny Boy Williamson, így a rock, az R&B, a hiphop és a blues keveredése mellet az afrikai világzene, sőt, a jazz stíluselemei is díszei a friss alkotásoknak. Bár Clark dallamai megérdemlik a nagy figyelmet, nem szabad elfeledkezni dalszövegeiről sem: egytől egyig társadalmilag tudatosak, szókimondók, ugyanakkor végtelenül személyesek is.

A most megjelent dalok tehát izgalmas betekintést nyújtanak, és annyi biztos, hogy hallgatásuk után még inkább azt kívánjuk majd, hogy mielőbb érkezzen meg a tavasz!

 Meghallgatom