Hírek

Magneoton hírek
2020.11.18

Freddie - Ezt akartad

Nem titok, hogy Freddie legtöbb dalszövege zenébe írt kitárulkozás is, amin keresztül közelebb kerülhetünk hozzá. Legújabb kiadványa is felkavaró tartalommal érkezik, hiszen az énekes most nem rejti véka alá véleményét.

Az „Ezt akartad” Patocska Olivér és Barabás Dávid keze alatt született meg, akikkel nemrégiben Freddie közös szerzői projektet indított, melynek első állomása ez a dal.

„Ez egy társadalmi kórkép, természetesen az én szemüvegemen keresztül. Igyekszünk rámutatni arra, hogy hiába erőszakolnak ránk valamit - legyen az magatartás, vagy alapvető értékrend - ha azzal nem vagyunk képesek azonosulni, biztosan távol maradunk az önmegvalósítástól. Lehetünk bárkik akit mások akarnak, de csak egy ideig...”

Az énekes arra is felhívja a figyelmet, hogy el kell érnünk, hogy tiszteljük magunkat, mielőtt mások tiszteletét kivívjuk. Erre pedig nem csak a dalszöveg, hanem a klip is ráerősít.

„Szeretnénk érzékeltetni, hogy nem biztos, hogy a sokak által követett út a helyes út: azért mert mások által ki van taposva, még nem biztos, hogy ugyanazt az utat járva mi nem épp távolodunk önnön céljainktól, álmainktól. Ebben a mindenkit elnyomó, gyengébbeken átlépő világban nem kell minden áron beállni a sorba.”

A videóklip koncepciója szerint Freddie olyan szituációkba keveredik, amelyekben az árral szemben kell úsznia, hogy saját elveit követhesse. Láthatjuk őt tanári szerepben, ahol a fékezhetetlen diákokkal és a számonkérő szülőkkel néz szembe, vagy mint plasztikai sebész, aki nem hajlandó beavatkozást végezni egy kiskorún.

Nézzétek meg a klipet itt!