Hírek

Magneoton hírek
2024.09.09

Dasha – Austin

Az amerikai énekesnő-dalszerző, Dasha „Austin” című száma, az utóbbi hetekben óriási slágerré nőtte ki magát világszerte, miután a TikTok felhasználók is felkapták.

Dasha zenéjét a hitelesség, a nyers érzelmek és az introspekció jellemzi, melyek tükrözik valódi önkifejezését. Első lemeze a ‘Dirty Blonde’ (2023) még a pop jegyében készült, de kiskorától kezdve elmerült a folk és a country világában, melyhez az idén év elején debütált második stúdióalbumán, a ‘What Happens Now?’-n talált vissza.

A kiadványon is szereplő „Austin” című felvétel 2023 elején egy Los Angeles-i stúdió session alatt született, amikor egy másik dalon dolgoztak Adam Wendlerrel, Cheyenne Rose Arnspigerrel és Kenneth Heidelmannel. A szünetben Dasha épp egy zűrzavaros kapcsolatát mesélte el a társaságnak, ami annyira megihlette őket, hogy a szívfájdalmat – végül – egy áttörést hozó megaslágerré változtatták. Az azonnali dallamtapadást okozó, ellenállhatatlan groove-val és dacos előadásmóddal rendelkező country-pop szerzeményről Dasha azt mondta, hogy: “óda egy szeretőhöz, aki nem akarja elkötelezni magát".

Az „Austin” a tehetséges előadó első száma, amely felkerült a slágerlistákra: a Billboard Hot 100-on a 18. helyig jutott, míg a Hot Country charton egészen a 3. helyig menetelt. De egyéb platformokon is hihetetlen számokat ért el eddig: 700 millió feletti TikTok videó készült hozzá, a zenemegosztó oldalakon pedig már átlépte a félmilliárdot a számláló.

Hallgassátok meg a fülbemászó dalt itt!