Hírek

Magneoton hírek
2024.05.07

Csepregi Éva feat. Neoton Família Sztárjai – Kétszázhúsz felett

130 perc tömör történelem: Csepregi Éva életműkoncertje már elérhető

Előadóművészete és szűnni nem akaró alkotásvágya 50 év töretlen sikerhez vezette a Neoton Família meghatározó énekesnőjét, Csepregi Évát. Vérbeli popikonunk most rajongók millióinak kedveskedik azzal, hogy május 3-ától, péntektől elérhetővé teszi teltházas életműkoncertjének összes darabját a digitális, zenei felületeken. A nagyszabású és technikailag is páratlan minőségű élő felvételek a Neoton Família és Éva szólókarrierjének rég hallott kincseit és igazi klasszikusait örökítik meg. Az énekesnő több felvezető koncertvideóval húzta el a mézesmadzagot az elmúlt hetekben, a mai napon pedig az egyik legnagyobb Neoton-sláger egyben a show záró eleme, a „Kétszázhúsz felett” kapott vizuális fókuszt egy YouTube-videóval kiegészülve.

Csepregi Éva emblematikus, széles mosolyával, színpadi profizmusával és örökzöldekkel töltötte meg 2024. január 6-án a Papp László Sportarénát. Összesen 29 szóló és Neoton Família zeneszám hangzott el a több mint kétórás showműsor keretein belül. Az alkalmi együttes tagjai pedig Éva szintén sikeres előadóművész fia, Heatlie Dávid dobos, Deseő Balázs billentyűs, Kardos Norbert zongorista, Sipeki Zoltán gitáros és Patyi Sándor basszusgitáros voltak. A vokálszekciót Csányi István vokalista-szaxofonos, Gulyás Erika, Faith Ildikó és a 2005 óta Neoton Família tag, Lukács Andrea erősítette.

Habár a helyszínre rengetegen jutottak el, de így is akadt, aki lemaradt a megismételhetetlen eseményről, ezért Éva és csapata úgy döntöttek, elhozzák a nappalinkba a koncertélményt azzal, hogy megosztják a dalokat az összes itthon elérhető digitális felületen, csak hogy a legnagyobbakat említsük: a Spotifyon, a Deezeren, az Apple Musicon/iTuneson, a YouTube Musicon, Tidalön, illetve az Amazonon.

Néhány, az énekesnő szempontjából igazi kedvenc pedig profi, videós közvetítéssel együtt is megtekinthető: mint például az énekesnő és a Neoton karrierjét annak idején beindító Napraforgó lemezről ritkán hallott „Szédült napraforgó”, a rockos, bulizós „Holnap” című dal, amelybe belecsempésztek egy kis idézetet Jimmy Somerville egyik dalából. Ezt követte a „Sűrű a dzsungel” Éva egyik legszebb szólódala az Atlantis című korongról.

Végezetül a mai naptól a „Kétszázhúsz felett” is megnézhető, amely nélkül bizony nincs koncert, hiszen az egyik legsikeresebb Neoton-kiadvány. Élőben ez a műsor végén hangzott el, amikor a Neoton Família Sztárjai is csatlakoztak Évához.

Éld át, tehát azt a kirobbanó energiát akár a nappalidban, amit Csepregi Éva zenekarával ennyi idő után is képes volt megmozgatni!

 MEGNÉZEM