Hírek

Magneoton hírek
2023.03.03

Compact Disco – Engedd el

Nagy állomáshoz érkezett a Fonogram-díjas Compact Disco, hiszen már 15 éve annak, hogy az elektronikus és alternatív zene szerelemgyerekéből megszületett. Az „Engedd el” című feel-good újdonság pozitív üzenetével erősíti fel a tavasz első napsugarait.

A Walkó Csaba és Pál Gábor duójából álló zenekar 2008 augusztusában igazi forgószélként került be a zenei szcéna fősodrásába. Emlékezetes pillanat volt, amikor egész Európának megmutathatták a „Sound of Our Hearts” című dalukat a bakui Euróvíziós Dalversenyen, de számos olyan emblematikus zeneszám is a nevükhöz fűződik, mint a „Feel The Rain” vagy a rádiókat letaroló, MAHASZ-listás „Minden rendben”.

„Olykor szükségszerűnek érzem, hogy a hidegebb hónapokban egy jó hangulatú dallal rukkoljunk elő, hogy kicsit előcsalogassuk mindenki számára a felmelegedést. Annak idején a „Minden rendben” sokakat kimozdított a nyomasztó hidegből, amiért nagyon hálás volt a közönségünk. Ez volt az első együttműködésünk Diazzal – aki producerként vett részt a zenében –, az „Engedd el” pedig már a harmadik a „Múltunk nem felejt után” – mesélte a frontember, Walkó Csaba.

„Azt is hozzá kell tennem, hogy nem egyszerű ennyi ideig fennmaradni a zenei pályán, de a pozitív energiák, a nyitás az új felé mindig kisegített minket a legmeredekebb helyzetekből is. Ennek a szerzeménynek az az üzenete, hogy fontos, hogy mindig meglegyen a változásra való törekvés!” – folytatta Csabi, aki idén a formációval számos meglepetéssel és újdonsággal készül a 15. jubileum alkalmából.

A simogató dallamhoz és az életteli szöveghez egy nyári atmoszférájú videóklip készült, mely extrán ráhangol a közelgő tavaszra.

Nézzétek meg itt!