Hírek

Magneoton hírek
2023.01.20

Audiopoeta – Csontok a szekrényből

Meghökkentő dallal jelentkezik a csavaros, izgalmas kortárs verseiből popos rapet szövő Belényi Mihály, alias Audiopoeta.

A „Csontok a szekrényből” című track Misi Byron-i romantikus létösszegzése. Az elmúlt 30 év sebei, vallomásai és történései mellett arra is rávilágít, hogy az élet mindig tartogat pozitív meglepetéseket, amelyekért nagyon hálás.

„A „Csontok a szekrényből” tracket a 30. szülinapomon publikáltam, ezt kaptam magamtól ajándékba. Azért is nagy ünnep ez számomra, mert szerintem sem én, sem anyám nem gondolta volna, hogy ezt a kort meg fogom élni.” – kezdi mondandóját Misi, aki sok dallamtapadós felvétellel aranyozta már be a frappáns, humoros és érzelmekkel teli szövegek után éhes közönség napjait. 2022-ben debütált koncepció albuma, a ’Keserű Savanyú Édes’ szakmailag hatalmas szintlépés volt, legutóbb pedig másik nagy szenvedélyéhez írt ódát „Röpis” címmel.

„Szerettem volna összefoglalni az eddigi életem és munkásságom mind vizuálisan, mind audiovizuálisan. A szemfülesebbek a zenében és a klipben is észrevehetnek előző kiadványokból utalásokat. Sok emberrel dolgoztam már az évek során, kitekintések gyanánt, de ezt a projektet a mindenkori, jól bevált, általam nagyon szeretett emberekkel akartam elkészíteni. Pátzay Ádám az operatőr, akinek többek között a "Szív Ritmus Zavar" és a "Bolyongunk az űrben" videóklipjét köszönhetjük. Dancsó Péter, aki például a "Kattints rám!" utómunkájában vállalt szerepet. A mindenkori legkedvesebb barátom, a sminkes Bánki Astrid Eszter, aki szinte az összes eddigi klipjeim alapköve volt. Surman Barbi, aki tetováló ugyan, de mindig konstruktív tanácsadó és segítő a gyártás alatt. És a dal alapja természetesen Genoff Patrik nevéhez fűződik, mint sok más szerzeményem is ezelőtt.”

 

Nézzétek meg a videót itt!