Hírek

Magneoton hírek
2024.10.01

Animal Cannibals – Mit mondhatnék még?

19 nap múlva jelenik meg az Animal Cannibals új lemeze, a „19” – itt az első előfutár!

„Mit mondhatnék még?” című albumbeharangozóval tért vissza a Máté Péter-díjas, kultikus rap duó, az Animal Cannibals, ezzel pedig a szó legszorosabb értelmében megkezdték a számvetést.

„Imádjuk a 19-es számot. Az első kazettánkra 19 dal fért fel. Aztán a másodikra is. Akkor elhatároztuk, hogy minden albumunkra ennyi szerzeményt teszünk fel. És ez így is van a mai napig. Egyébként 19 éves korunkban írtuk alá a szerződést a Magneotonnal az első lemezünkre és ami a legfontosabb, hogy egy evőkanál fahéjban 19 kalória van”árulta el Dósa Richárd, azaz Ricsipí Koller Lászlóval, vagyis Qka MC-vel közös, úton lévő projektjük mögött álló különös számmisztikát. Az október 19-én érkező ’19’ ráadásul már a tizenkilencedik lemeze a párosnak.

Persze, ha a hiphop formáció megalakulási évéhez viszonyítunk, akkor már több mint a szóban forgó szám duplája, azaz 35 éve vannak jelen a hazai zenei életben. Ha pedig felelevenítjük az említett ’Fehéren fekete, feketén fehér’ című, korszakmeghatározó, első korongjukat még egy évtizedet rápakolhatunk, hiszen annak a megjelenésnek is már 29 éve. Ezek a számok is csak azt bizonyítják, hogy az egyik legnagyobb hatású magyar rap/hip-hop csapatról van szó, amelyre a mai napig a stílus magyarországi előfutáraként hivatkoznak.

A fiúk a klasszikus hiphop keretei közt maradva igyekeztek modern hangszerelést adni dalaiknak a kezdetek óta jelenlévő producerükkel, Deseő Balázzsal mindamellett, hogy szerepel rajta reggae-s beütésű track és klasszikus zenei betét is.

Az új, „Mit mondhatnék még?” felvétel is latinos beütésű témát kapott és meghallgatásakor kiderül, mi is az a filozófia, mely egy emberöltőnyi töretlen jelenlétre bírta a párost.

„Több mint 19 éve dolgozunk együtt Gergely Évával, aki ennek a dalnak a szíve. Nekünk Ő Magyarország legjobb énekesnője. Érdekesség, hogy az album felvételekor Éva épp a tengerentúlon volt, úgyhogy végülis ez egy amerikai-magyar produkció lett” mesélte Qka MC.

Az újdonság egy lyric videó kíséretében érkezett meg.  MEGNÉZEM

Vajon lesznek-e fizikai kiadványok?

Óriási siker volt 2023-ban, amikor mindössze három nap leforgása alatt az Animal Cannibals ’Best of 1’ és ’Best of 2’ című színes, limitált szériájú, 1000 példányszámú bakelitjei mind elfogytak. A kannibálok ekkor ismerték fel, hogy a fizikai formátumokra még mindig van igény, csak egy kicsit átíródtak az évek során a zenefogyasztási szokások. Igazi kuriózum kampányba kezdett a csapat és 19 CD-t gyártott albumából, melyekre lehet licitálni.

November 9-én 19 órától lesz egy különleges zenekaros koncert a Magyar Zene Házában, ahol az ellátogatók ízelítőt kapnak az új lemezből. Többek közt itt is lehet majd személyesen licitálni. Jegyek kaphatók itt: https://zenehaza.hu/esemeny/animal-cannibals