Hírek

Magneoton hírek
2019.10.02

Ákos - Felemel

Négy év után új stúdiólemezzel jelentkezik Ákos. Az album 2019. október 2-án, azaz ma jelent meg IDŐSZIGET címmel, gazdag képanyaggal, 32 oldalas füzettel CD-n, emellett pedig természetesen elérhető a digitális zenei felületeken is.

Az anyagon 14 dal kapott helyet: 10 vadonatúj szerzemény és 4 sikerdal a Hazatalál EP-ről, amelyek újrakevert, újramaszterelt formában hallhatók. A slágervárományos számok mellett még egy különlegességet tartogat az album: Ákos 17 éves lánya is bemutatkozik rajta, szerzőként és énekesként egyaránt.

A felvételeket a nagy sikerű, 150 ezres látogatottságú Turné2019 koncertjei között rögzítették, keverték és maszterelték Ákos hangstúdiójában. Az érett hangzásvilágú lemez a Xolar Stúdió eddigi legkomplexebb projektje, amelyen a ’80-as éveket idéző, jól ismert szintetizátorhangzás mellett bonyolult vokálok, oldschool jellegű dob- és gitárfelvételek hallhatók.

„Évek óta dolgozunk ezeken a dalokon. Az első akusztikus gitáros demókat a szintirock-turnénk kellős közepén rögzítettem 2013-ban.” – emlékszik vissza a Kossuth-díjas Ákos – „Az Idősziget-albumot komoly mérföldkőnek tartom: a címadó dalban minden benne van, amit erről a műfajról az elmúlt 30 évben megtanultunk. A Néma fohász az első szólólemezem akusztikus világába, a Csend leszek a szintipop-korszakba repíti a hallgatót. Az Elhiszem zenéjét Anna lányom jegyzi, vele mindig nagy élmény együtt énekelni, és ezúttal a közönség is hallhatja az eredményt.”

Az album elsőként kiemelt dala a Felemel, amelyhez saját rendezésű klip is készült.

Nézzétek meg itt!