Hírek

Magneoton hírek
2022.05.13

The Black Keys – Dropout Boogie

Tíz kiadott album, négy Grammy-díj és megannyi teltházas koncert után megérkezett az ohio-i duó, a The Black Keys vadonatúj kiadványa!

A ’Dropout Boogie’-n olyan zenészek is közreműködtek, mint a legendás ZZ Top gitárosa, Billy F Gibbons (a „Good Love” című dalban), a Reigning Sound együttes énekes-dalszerzője, Greg Cartwright, vagy a Kings of Leon producer dalszövegírója Angelo Petraglia.

Mint ahogy eddig mindig, a tagok Dan Auerbach és Patrick Carney ezúttal is stúdióba vonultak és néhány nap alatt közösen írták meg a zeneszámokat.

Dan így mesélt a közös munkáról: „Soha nem kell igazán dolgoznunk a dalokon Valahányszor összejövünk, csak zenélünk Nem tudjuk előre, hogy mit fogunk csinálni, egyszerűen csak játszunk és a végeredmény jól hangzik. Szerencsések vagyunk, hogy ilyen ösztönösen tudunk együttműködni, különleges kémia van köztünk Pattel.”

A Nashville-be való költözésük sokkal nyitottabbá tette a párost A ’Dropout Boogie’ felvétele volt az első olyan alkalom, amikor másokat is beengedtek a saját világukba, és több közreműködőt is felkértek.

Az albumon tíz ízig-vérig blues-rock szám csendül fel, amiben az új ötletek keverednek a klasszikus hangzás impulzusaival.

 

Kezdő löketnek ajánljuk itt az „It Ain't Over”-t!