Hírek

Magneoton hírek
2023.11.10

Peter Srámek – Szeress Istenem

Meghökkentő helyszínen forgott klippel kedveskedik az ünnepekre az istenadta énektehetségű Peter Srámek.

Az előadó koncertjeinek kötelező darabja a „Szeress Istenem”, amelynek videófelvételéhez méltó környezetet éppen abban a templomban talált, amelyet évtizedekkel ezelőtt Zámbó Jimmy is meglátogatott egy akkori nagy, gigaslágere kapcsán.

„A Király” sorozat filmzenei album egyik legmeghittebb szerzeményéhez készült egy csodálatosan fényképezett videóklip. Peter Srámek mintha tényleg Zámbó Jimmy egy reinkarnációja lenne, hiszen nemcsak muzikalitása és zenei érdeklődése, de a hittel kapcsolatos látásmódja is hasonlít a néhai királyéhoz – kár, hogy nem volt sosem lehetőségük találkozni. A szlovák származású művész - csakúgy mint Jimmy - istenhívő és elmondása szerint tehetségét egy magasabb rend segítségével kaphatta.

Mindenszentek után és a karácsonyi ünnepek közeledtével az emberek egy olyan lelkiállapotba kerülnek, amellyel mennyei gondviselőjükhöz is közelebb érezhetik magukat. Így ebben az időszakban a „Szeress Istenem” Peter rendezvényein is kulcsdal, a nézők pedig abszolút követelik a fellépéseken. A szerzemény félreérthetetlenül egy fohász és ezt Peter nehezen tudja könnyek nélkül elénekelni.

Bizonyára sokaknak feltűnik majd a nagy csavar, hogy a most elkészült, új videóklipet abban a fóti templomban rögzítették, mint az évtizedekkel ezelőtti, „Nézz le rám, ó Istenem!” Zámbó Jimmy-klipet. A külső, forgatási helyszín, noha egy végtelen sivatagnak tűnhet, bizony mégsem a Szaharán, hanem itthon, egy homokbánya területén volt.

A zeneszerző, Csicsák Norbert, aki egyben a 2024. február 11-én a Budapest Kongresszusi Központban megrendezésre kerülő, Peter Srámek élő nagykoncertjének rendezője és különleges hangszereléssel készül – ráadásul az eredeti Zámbó Jimmy Band fogja kísérni a koncert során felcsendülő Jimmy-dalokat Jankai Béla vezetésével. https://www.jegy.hu/program/peter-sramek-elo-nagykoncert-152680

 MEGNÉZEM