Hírek

Magneoton hírek
2023.04.26

Peter Srámek – Részegen a legjózanabb (A Király Filmzene)

A Fonogram-díj elnyerésére esélyes, Peter Srámek nevével fémjelzett ’A Király’ filmzenei album egyik közönségkedvenc darabjához, a „Részegen a legjózanabb” című zeneszámhoz forgott vadonatúj klip

Az alkotók ezúttal nem a sorozat képkockáira hagyatkoztak, hanem különböző emberi sorsok alakítják a történetszálat, amibe a bárzongoristák utolsó mohikánja, Fűzy Gábor is becsatlakozott.

Egyre több és nívósabb elismerésben részesül, ’A Király’ dupla zenei CD, amelyen Peter Srámek kiváló tolmácsolásában élhetjük át Zámbó Jimmy világát!

Csicsák Norbert zenéje és Joós István dalszövege kiválóan egyesült a balladisztikus, „Részegen a legjózanabb” című szerzeményben, amelyre rengeteg visszajelzés érkezett, hogy a „Szomorú vasárnap” hangulatát idézi. Még az alkotókat is meglepte a dal közönségnél aratott sikere, hiszen a felvételt a szerzők eredetileg egy önvallomásnak, belső monológnak szánták a lemezre. 

A kiemelt figyelemre reagálva egy, a ’80-as évek korszellemét megidéző videóklipet álmodtak meg a készítők. A debütáló vizuális aláfestés érdekessége ugyanis, hogy a bárzongoristák élő ikonja, azaz Fűzy Gábor kíséri Srámek énekét. Nem véletlen a választás, hiszen Gabi bácsinak is volt Jimmy-hez személyes kötődése, hiszen a nyolcvanas években a népszerű Pipacs bárban a keddi napokon „a király” helyettesítette őt.

A kivételes előadóművész elmondása szerint: „Jimmy már akkor is magabiztosan hitt abban, hogy Ő bizony nagy sztár lesz.”

A klip rendezője Simon Dávid ötlete alapján készült, aki így mesélt:

„Az elmúlt időszak legkiemelkedőbb projektje volt számomra. Mind zeneileg, mind vizuálban magába szippantott. Egy letisztult világot álmodtunk meg, ami működik a dal hangulatával. A hétköznapi problémákat is próbáltuk úgy megoldani, mintha az elmében zajlana le egy steril sötét közegben. Ezzel párhuzamban szerettünk volna egy füstös bár hangulatot, ahol ezek a szálak összefutnak, és Péternek is tudunk biztosítani egy hangulatos szinkron helyszínt.”

NÉZD MEG A FELVÉTELT ITT!