Hírek

Magneoton hírek
2020.03.05

OliverFromEarth - Hullámzom

Újabb slágergyanús dallal jelentkezik Patocska Olivér és Barabás Dávid duója, az OliverFromEarth! Bár a dinamikus formáció dalaira jellemző a jókedv és a játékosság, ezúttal egy komolyabb hangvételű tracket készítettek a fiúk.

A „Hullámzom” című szerzeményüket egy fantasztikus fiatal élsportoló, a 22 éves Sztanó György paralimpikon súlyemelő élete ihlette.

„Néhány éve ismerkedtem meg Gyurival az egyik adománygyűjtő koncertemen. Hamar jóban lettünk, így tudtam, hogy paralimpikonként milyen komoly küzdelmet folytat, hogy eredményes legyen a súlyemelésben. A 2016-os riói paralimpián 8. helyezést ért el, de eldöntötte, a 2024-es párizsi játékokon aranyat hoz majd haza Magyarországnak, így most minden idejét annak szenteli, hogy eljuthasson az ötkarikás játékokra. A 2020-as mezőnyben jelenleg tartalékos. A győzni akarása volt az, ami ennyire megérintett a „Hullámzom” megírásakor.” – mondta Patocska Olivér.

Az OliverFromEarth nemrég klipet is forgatott hozzá, amihez az ifjú versenyzőt kérték fel a főszerepre. György nagy örömmel mondott igent főleg azután, hogy megtudta: ő inspirálta a szerzőket. A videóklip betekintést enged Gyuri alázatos és időnként lemondásokkal teli hétköznapjaiba.

„Magától értetődő volt, hogy őt kérem fel a főszerepre. Azt szerettem volna, ha a klip egyfajta ösztönzésként szolgál azoknak a testi fogyatékkal élő sportolóknak, akik bár lehet, hogy hátrányból indulnak a betegségeik miatt, mégis mindent megpróbálnak elkövetni, hogy - túllépve saját határaikat - sikereket érjenek el.” - tette hozzá Olivér.

Az énekes-dalszerzőt a 2013-as X-Faktor-ban ismerhették meg a nézők a ByTheWay együttes tagjaként. A verseny után nem sokkal Olivér kilépett a bandából, majd 2015-ben visszatért a zenei szcénába, ezúttal már Barabás Dáviddal alkotott formációjával. Eddig olyan slágereket jelentettek meg, mint a Fura Csével közös „Idegenek”, vagy a BLR közreműködésével készült „Vártam” és a „Ne félj” című felvételek.

Tavaly, a rádiók által is sokat pörgetett „A világ az enyém” című dalukkal a Budapest Dal legjobb 13 produkciója közé kerültek, és a Tehetséges Fiatalok elismerést is átvehették. De a szintén 2019-ben megjelent „Lófejűvel” is rengeteg rajongót szereztek maguknak.

Olivérék legutóbb a TV2 napi sorozatának, a ’Mintaapáknak’ készítették el a főcímdalát, a frontember akkor az édesapjához fűződő viszonyából merítkezett.

Nézzétek meg a motiváló és inspiráló „Hullámzom” klipet itt!