Hírek

Magneoton hírek
2023.02.20

Ocho Macho – Szállni

Himnikus rézfúvósok és lágyan ringató ütemek – egy újabb, eredeti Ocho Macho-kiadvány látott napvilágot a Fonogram-jelölt banda 20 éves jubileumi évére!

A „Szállni” című felvétel egyszerre beszél a közönséghez, a rajongókhoz és foglalja össze a zenekar legemlékezetesebb pillanatait. Az élőzenében verhetetlen nyolcas ráadásul olyan színpadi hangszereléssel készül bemutatni a zeneszámot a FIRKIN-nel közös, márciusi fellépésükön, ami nemcsak visszarepít a kezdetekhez, hanem igazi légiutas-kísérőként végigviszi a hallgatóságot ezen a felejthetetlen 20 éven.

Az ünnepi évet januárban nyitotta a többszörös platinalemezes formáció „Háladal” című szerzeményével, amely csekély 28 nap alatt felkúszott a dobogós, harmadik helyre a legtöbbet streamelt Ocho-dalok toplistáján. A „Szállni” – amely a „Háladal”-lal párhuzamosan készült el – röviddel az első idei megjelenés után debütál.

Az önfeledt, húsz, tartalmas évet dalba foglaló újdonságról így mesélt a frontember, Kirchknopf Gergő: „Közönséggel folyamatosan kapcsolatba kerülni - ezt jelenti nekünk a 20 év! Csoda, hogy élünk, és percig sem túlélünk, hanem szárnyalunk a mai napig! A „Szállni” is erről szól és azt a tipikus, fesztiválos hangulatot idézi, amikor a napsütésben izzadunk, kicsit már meglökött a hosszúlépés. A zenei alapot akárcsak a „Háladal”-nál és a ’De Puta Madre’ című korábbi lemezünknél, ismét Deseő Balázs készítette el. Meghallgatva a zenét, teli vigyorral, örömmel írtam meg a dalszöveget, hiszen teljesen belekerültem a flow-élménybe és átadtam magam a 20 évnek. A „Szállni” jócskán összefoglal mindent, zeneiségében is klasszik Ocho Macho lett. Extra különlegessége, hogy élőben olyan további zenei részeket csempésztünk, amitől még energikusabb és teljesebb lesz a produkció. Ez valahol szép szimbólum is, hiszen igazán elemünkben mindig is a színpadon éreztük magunkat, és ott teljesedünk ki.”

 

A "Szállni" című dalt hallgassátok meg itt!

A „Háladal” és a „Szállni” élőben, a fővárosban először a Barba Negra színpadáb hallgatható meg március 17-én, ahol a nyolc macsó a FIRKIN vendégeként nyitja az idei koncertszezont!
Jegyek itt érhetők el!