Hírek

Magneoton hírek
2023.01.30

Ocho Macho – Háladal

20 éve annak, hogy a háromszoros platinalemezes, Fonogram-jelölt zenekar, az Ocho Macho megkezdte pályafutását. Ezt a mérföldkövet egy egész éves majálissal készülnek megünnepelni, amelynek első állomása a „Háladal” című felvétel.

„Tavalyi alkotói évünkben nagyon sok új zeneszám született Deseő Balázs producerrel közösen, akivel annak idején a ’De Puta Madre’ című lemezünkön dolgoztunk. Annyit már biztosan elárulhatok, hogy igazi Ocho-s dalokkal készülünk és nagy szerepet szánunk a közönségünknek is.” – mesélte az énekes, Kirchknopf Gergő, aki elmondta, hogy úgy tudott fennmaradni a reagge, ska, punk és latin elemeket ötvöző formáció, hogy hatalmas szabadságot adnak az alkotásban egymásnak a tagok, ezáltal a kreatív energiák egy cseppet sem hagytak alább az évek során. Így történt ez a most megjelent „Háladal” stúdiómunkálatai során is. A felvétel segít rácsodálkozni az apró, de jelentőségteli pillanatokra.

„A „Háladal” egy letisztult szerzemény lett, amelyben olyan jelenségekért adunk hálát, amelyekkel mindenki találkozik a hétköznapokban, de talán észre sem veszi. Nagyon jó érzés fogott el a szöveg írásakor, Balázs pedig bátorított, hogy vigyük tovább. A dalban felfedezhetjük a 80-as évek hangzását és van benne egy kis rejtett plusz: énekeffektek, elektronika – anélkül, hogy elnyomná a mondanivalót. Ya Ou vokálja pedig egyszerűen zseniális! Teljességgel kinyílt a zene, amikor beszállt az éneklésbe.” – fejtette ki a frontember az újdonság hátterét.

A nyolc macsó számára mindez csak a kezdet, hiszen rövidesen új kiadványokkal jelentkeznek, március 17-én pedig a Firkin együttessel indítják a koncertszezont a Barba Negra színpadán.

 

Hallgassátok meg a Háladalt itt!