Hírek

Magneoton hírek
2024.01.05

Moriones – Késő Van

A figyelemfelkeltő Moriones videói a TikTokon futótűzként terjednek. Bakos Kristóf – aki az ókori Róma világából kölcsönzött bohóc karakter mögött áll – különc sminkje és különleges énekstílusa által óriási érdeklődést vált ki a közönségből. Olyannyira, hogy november 3-án megtartotta első teltházas koncertjét a Turbinában és a következő, január 20-i Akvárium Klubos fellépése is hamar sold out lett.

Moriones gyerekkorában őrült tudós szeretett volna lenni, de Avicii 2018-as halála kapcsán rádöbbent, hogy inkább zenével akar foglalkozni és dallamokat fog feltalálni. A néhai producer legenda mellett hatással volt rá Ren, Post Malone és Bob Marley is. Saját zenéje igazán sokszínű, mindenbe belekóstol, de végül a pop állandóságába tér vissza.

A diy generációhoz tartozó művész az alkotói folyamat teljes egészét kézben tartja. Zeneszerző, szövegíró, producer, emellett pedig kreatív vizuális elképzeléseit is megvalósítja. Tavaly magánkiadásban már megjelentette első albumát („Tébolyda”), január 7-én pedig a Magneoton kiadásában máris érkezik következő lemeze „ADHOC” címmel. Erről a kiadványról küldöm most a „Késő Van” című szerzeményt, mely a „Cirkuszosan” dalhoz hasonlóan – az alkotó saját szavaival élve – egy „mókás zene” lett.

A január 20-án az Akvárium KisHalljában fellépő Moriones egy komplett show-val áll majd színpadra, melyre grandiózus hangszerelésekkel és izgalmas vizuális elemekkel készül.

Nézzétek meg a „Késő Van” című dalhoz forgatott, Moriones felszabadult személyiségével átitatott klipet itt!