Hírek

Magneoton hírek
2022.09.23

Kulka János - 20 éves tea km. Falusi Mariann, Lang Györgyi

Kulka János hamarosan debütáló ’Pálmaszív’ című albumának megjelent második előfutára a „20 éves tea” Falusi Mariann és Lang Györgyi közreműködésével. A dal egy meghitt videó etűd kíséretében érkezik.

A színművész személyes hangvételű, október 7-én megjelenő lemezéről hallható a következő felvezető szerzemény, amely igazán jól dukál a hirtelen jött szeptemberi hideghez és a teázós időszakhoz.

Tariska Szabolcs szövegíró múltba merengő-révedező, hangulatos éjszakai szövegéhez Tövisházi Ambrus az ötvenes-hatvanas éveket és a doowop zenei stílust megidéző zenéje társul. A színész egy éjjeli látogatásról énekel, miközben egy füstös cumbiát hallgat - utóbbi egy kolumbiai tánczene.

A téma és a zeneszám érdekessége, hogy a címben szereplő, hosszú érleléssel előállított forró nedű valóban létezik, és a szerzők is nagy rajongói a földes aromájú, kínai öreg teának, melyet a fogyasztás előtt lepréselve évekre földbe ásnak - innen származik a szövegben szereplő húsz év.

A steel gitár által hawaii hangulatot idéző sanzonban pár sor erejéig János személyes jó barátai, Lang Györgyi és Falusi Mariann is beszálltak. A hármast egyébként utoljára márciusban egy Kongresszusi Központban megtartott megindító koncerten hallhattuk élőben.

 

Hallgassátok meg itt a "20 éves tea" című felvételt!