Hírek

Magneoton hírek
2022.10.28

Iggy Pop – Frenzy

A punk keresztapja, Iggy Pop több mint egyéves csendet követően egy hamisítatlan zúzós számmal, a „Frenzy”-vel tér vissza.

A Grammy-életműdíjas előadó egyúttal azt is bejelentette új albumának érkezését és a Grammy-díjas és többszörös platinalemezes producer, Andrew Watt által alapított Gold Tooth Records-szal közös friss együttműködését. 

A minden idők egyik legbefolyásosabb művészeként és legdinamikusabb előadójaként széles körben elismert Iggy Pop énekes, dalszerző, zenész, író, lemezproducer, DJ és színész, aki eddigi munkásságával rengeteg rajongót szerzett világszerte. 1967-ben alapított bandájában, a The Stooges-ban a rockot, a bluest és a free jazzt egyesítették, megnyitva az utat a punk, a post-punk, a hard rock és a grunge felé.

Mérföldkőnek számító szólókarrierje – amely az 1977-es, David Bowie által készített ’The Idiot’ és ’Lust For Life’ című kiadványokkal indult – a zenei műfajok lenyűgöző skáláját járta be, és máig inspirálja a rock 'n rollerek nemzedékét generációról generációra ikonikus művészetével, megalkuvást nem ismerő előadásmódjával, és egyedülálló karizmájával.

A rock & roll talán legnagyobb élő megtestesítője soha nem lassított le, több mint fél évszázadon keresztül lendítette előre a művészeti ágat, beleértve legutóbbi nagylemezével, a 2019-es elmélkedő, kritikusok által is elismert ’Free’-vel. 

A „Frenzy” méltó felvezető dal, amiben Iggy továbbra sem finomkodik és azt is elárulta, hogy a teljes megőrülés vár a rajongókra!  

Hallgasd meg itt!