Hírek

Magneoton hírek
2021.07.02

Hesz Ádám – Nem volt választásunk

Új szerzeményével a személyes találkozások varázsára hívja fel a figyelmet Hesz Ádám. Az énekes-dalszerzőtől már megszokhattuk a vidám, nyári zenéket, de könnyed újdonságában egy kis szociális üzenetet is elrejtett.

„A jelenség, ami a dal megírására sarkallt, már régóta foglalkoztatott. Az elmúlt néhány évben egyre inkább az online kapcsolattartás került előtérbe, erre pedig a Covid is rásegített. Úgy érzem, hogy ebben, az olykor személytelen térben magabiztosnak mutatjuk magunkat, maszkokat veszünk fel, és amikor eljön a személyes találkozás ideje, már megy a töketlenkedés. Erről szól a legújabb számom is, aminek a producere ezúttal is Czinke Máté volt, mellette pedig köszönet illeti Pásztor Lacit, a Magneoton alapítóját is, akinek ötlete nyomán kvázi fele tempóra lassítottuk a dalt az eredetihez képest, ami sokkal jobban áll neki” – mesélte Ádám.

A „Nem volt választásunk”-hoz spontán és bevállalós videóklip is született, amelyben főhősünk egy szál gitárral és egy figyelemfelhívó táblával vette nyakába Budapest utcáit.

„Mindig is izgatott, hogyan reagálunk mi magyarok a váratlan helyzetekre, így jött az ötlet, hogy egy 'no phone, just kiss' feliratú táblát tartsak az emberek, többnyire párok elé és megnézzem a reakciókat. Ennek a spontán pár órának az eredményeként született meg a klip. Érdekes tapasztalat volt számomra, hogy az emberek csekély része volt csak elég bátor a kamerák előtt, szóval szerintem van még hová lelazulnunk...” – árulta el Ádám a tapasztalatait.

Hesz Ádám neve ismerős lehet underground hip-hop körökből is, hiszen olyan előadókkal működik közre rendszeresen, mint Day, Antal vagy Tkyd. Az utóbbi években pedig szóló dalaival is egyre népszerűbb: olyan üdítő felvételeket köszönhetünk neki, mint a „Bódító”, vagy a „Mono vagy sztereó”. Emellett zenekarával is előszeretettel lép fel a kis sörfesztiváloktól egyetemi napokon át a klubokig mindenhol.

 

Itt tudjátok megnézni a nem mindennapi videót.