Hírek

Magneoton hírek
2021.05.20

Heidi Albert - Kell még fény

Heidi Albert, vagyis Bognár Andi neve már ismerős lehet a zenekedvelőknek, hiszen a Latency énekesnőjeként belopta magát a rádiósok szívébe, YouTubeon pedig nem csak a zenekari dalokkal tarol, hanem coverjei is a közönség kedvencévé váltak.

Heidi csellótudásából már kaphattunk egy kis ízelítőt, bemutatkozó szólódalában pedig újra megbizonyosodhatunk arról, hogy fantasztikus tehetséggel van dolgunk.

„A dalt másfél éve kezdtem el írni, de valahogy nem tudtam befejezni, az akkori formájában nem tetszett, éreztem, hogy sokkal több van benne.Azt hiszem, kellett ez az idő, hogy beérjen - nem csak a dal, hanem én is, mint előadó, hiszen a „Kell még fény” a legelső dalom szólóban”- meséli Heidi Albert, aki azt is elárulta, hogy a szerzemény eredetileg egy szerelmes dalként íródott, azonban egy kis idő elteltével az énekesnő teljesen újraírta azt és csak a refrént hagyta meg.

„Szeretek ködösebben fogalmazni a dalszövegeimben, hogy az emberek könnyebben bele tudják illeszteni a mondandót a saját életükbe, éppen ezért talán nem annyira egyértelmű, de számomra ez a dal az örömről szól”- mondja Andi, és hozzáteszi, hogy „nagyon hullámzó az, hogy éppen hogy érzem magam. Valamikor a fellegekben járok, pörgök, megyek ide-oda, hajtom magam előre, és csupa derű és pozitivitás itat át - de sosem tart túl sokáig. Erő és ellenerő, ahogy fizikából is tanultuk - sajnos a hullámvölgyek is eljönnek”.

Ez az érzelmi hullámvasút csodálatosan kiteljesedik a dalban, Heidi tiszta hangja, a fülbemászó refrén és a profin kidolgozott alap elegye azonnali dallamtapadás, ráadásul a „Kell még fény” egy különleges klippel érkezik, amelyben Heidi Albert több arcát is láthatjuk.

„Vizuálisan is éreztetni akartam ezt a kettősséget, ezért játszottam a különböző síkok eltérő megjelenítésével a klipben, amit egyébként Sárvári Robival készítettünk, ő volt az operatőr, én vágtam. A hídon megjelenő alak (akit egyébként itt a bátyám testesített meg) szimbolizálja az örömöt, efelé haladok az egész klipben. A végén láthatjuk, hogy abban a síkban, ahol én addig csak megfigyelője voltam a történéseknek, megtaláltam a motivációt, és felálltam a kanapéról”- fejti ki Heidi, aki maximálisan kivette a részét a megvalósításból.

A dal producere Biksi Gábor volt, aki egyébként Heidi közeli barátja is, és akinek végtelenül hálás a segítségért, neve pedig a Clud9+ zenekarból is ismerős lehet.

 

Hallgassátok meg az énekesnő első szóló dalát itt!