Hírek

Magneoton hírek
2021.11.23

Heidi Albert cover: "Beton.Hofi - OFFWHITE ft. Lil Frakk, Krúbi"

Heidi Albert Beton.Hofi-feldolgozással robbant!

Hogyan lesz Beton.Hofi, Krúbi és Lil Frakk OFFWHITE című újhullámos hiphop zenéjéből egy kacér R&B-dal?

Erre Heidi Albert (azaz Bognár Andi), a feldolgozások koronázatlan királynője a válasz: a kísérletező kedvű, fiatal énekes-dalszerző egy olyan „zenei laboratóriumot” működtet, amelyben a klasszikus zenétől, a jazz-en át egészen a pop és R&B műfajokig minden stílusjegy vegyül, sőt gyönyörű énekhangja mellett előszeretettel használja egészen forradalmi megközelítéssel az itthon ritkán hallható ütőhangszert, a handpant.

Nincs ez másként legújabb feldolgozása esetén sem, ráadásul a Latency-ből is ismert előadóművész a mélyebb beateket továbbszínezi másik kedvelt hangszerével, az (elektromos) csellóval.

Érdemes meghallgatni Andi többi feldolgozását is, hiszen változatosabbnál változatosabb formában hallhatjuk például Dés László „Legyen” című örökzöldjét, Pápai Joci és Lotfi Begi „Kicsit Őrült” közös szerzeményét, de Krúbi „Lejtő”-je is felcsendül egészen újszerű megközelítésben. Az újragondolt zenék mellett pedig saját zenével is folyamatosan jelentkezik Andi, ugyanis szeptemberben második szólódalát, a szintén több stílusjegyben pompázó „Lehetetlen”-t tette elérhetővé a „Kell még fény” után.

 

Hallgasd meg itt a covert!