Hírek

Magneoton hírek
2022.11.29

G.Zsolti – Mamacita

Eddig producerként a háttérben tevékenykedett, most pedig elindította önálló zenei projektjét G.Zsolti. A parádés jelenség első, „Mamacita” című felvételében éppúgy megfér az önirónia, a humor és az eltúlzott életképek, mint a pop és a hip hop fúziójából létrejött fülbemászó dallam és bulizós ütemek.

A most debütáló előadó korábban már hatalmas eredményeket ért el, mint dalszerző: dolgozott Majkával, Essemm ’112’ című lemezére írt zenét és a BSW több kiadványának produceri munkálataiban is részt vett. Ezenkívül Triek művésznéven megnyerte az Animal Cannibals ’Mindenki azt akarja’ remixversenyét és a korábbi évek egyik Red Bull Pilvaker versenyén 2. helyezett lett.

 

A „Mamacita” című újdonság egy egyszerű, könnyed, táncolós szerzemény. Ha azonban a hallgató kicsit közelebbről megvizsgálja a dal összhatását, rádöbben arra, amit maga az Animal Cannibals Qka Mc-je fogalmazott meg: „A karibi lüktetés és az önirónia szitáján átpréselődött valóság elegye lett. Ez nem light.”

 

G.Zsolti így mesélt a felvételről: „Szerettem volna ezt a milliószor hallott sztorit egy picit szokatlanabbul megfogni és közben feszegetni a p.c. (szabad-nemszabad) kereteit. A zenéim célja összességében szórakoztatni és régi témákat új perspektívából megközelíteni, miközben felhívom a figyelmet korunk különböző társadalmi jelenségeire, mint a torz tökéletesség-ideál, pénzközpontúság, a test- és énképzavar, a túltolt szexualitás, vagy épp az egyediség eltűnése.”

 

A dalhoz egy csavaros klip is forgott, amely a track groteszk udvarlós jellegét nagyítja fel és fest őrült retro hangulatot.

Pengeélen táncolás volt a videóklip tematikája, de pont ez tette izgalmassá a készítését. A telephelyen, ahol a stúdiómat bérlem, találtam egy gyönyörű világoskék retro Ikarus buszt, ami alkalmasnak tűnt a forgatásra. Így a közel-keleties érzést és az ahhoz nem passzoló latinos ’mamacita’ bemondást betolhattuk egy még kevésbé odaillő helyre, egy magyar Ikarus belsejébe. A partizós rész koreográfiája az Art Kingdom tánccsapatnak köszönhető, és szerintem nagyon hangulatosra sikerült. De persze nem maradhatott el a romantikus, asztalnál ülős, lánykérős történetet sem.” – mesélte Zsolti a kisfilm hátterét.

 

Hallgassátok meg itt!