Hírek

Magneoton hírek
2023.05.24

G.ZSOLTI – JÓNI

A G.Zsolti-jelenség lényege, hogy dalai során a rapper belehelyezkedik egy-egy szerepbe, amelyen keresztül görbe tükröt állíthat. A beszédesen „JÓNI” című új trekk az újvonalas előadók agyába próbált betörni és kiírni mindazt, amit ott talált.

G.Zsolti karikatúráján keresztül megismerhettük a szerény eszköztárú nőcsábászt („Mamacita”), a kertvárosi antigengsztert („Batman"), vagy az óriási méretekkel megáldott, jellemzően nem szerénykedő rap művészurat („VERY BIG”), amelyben bongor is feltűnt egy ütős verze erejéig és felkerült a Spotify Viral 50 magyar toplistára is.

Nem titok, hogy Zsoltinak a Halott Pénz “A feneked a gyengém” méltán híres sorai adták az ihletet vadiúj száma, a „JÓNI” refrénjéhez.

„Szerettem azt a zenét” – osztotta meg az előadó. „Egyszerű, de nagyszerű és pont ott is voltam a felvételénél, pacsi. A dalt eredetileg egy másik saját instrumentálomra vettem fel, de annyit megy a Base FM a kocsiban, mióta Magyarországon élek, hogy teljesen megfertőztek ezek a letisztult gitár-dob-808 típusú zenék, tulajdonképpen a saját dalomat remixeltem. Így született meg a végleges „JÓNI”. 

Ami pedig az újdonsághoz debütáló imidzs videóklipet illeti, így mesélt a forgatás körülményeiről: „Szerettem volna, ha képileg is ez a fajta egyszerűség köszön vissza. 2 LED bar, 1 füstgép, 1 barátnő, aki életében először fogott kamerát és G.Zsolti, aki életében először vágott videót. És, hogy a boomer énemet is hagyjam megszólalni: Emlékszem még arra, amikor egy videóklip óriási (és nagyon költséges) dolognak számított, ezért viszonylag keveseknek volt, ma pedig egy kis szorgalommal néhány belvárosi limonádé árából megvalósítható. Ez tök jó!”

NÉZD MEG ITT!