Hírek

Magneoton hírek
2023.11.02

Green Day – The American Dream Is Killing Me

Az ikonikus rockbanda, a Green Day visszatér ikonikus slágereinek producerével!

Míg 9 évvel ezelőtt címadóként „amerikai idióta”, most az „amerikai álom” kapott rivaldafényt a Green Day eszméletlen várakozás övezte új lemezén, hiszen „The American Dream Is Killing Me” az első hallható dal a 2024. január 19-én megjelenő 'Saviors'-ről. A Brendan Walter és Ryan Baxley által rendezett videóklip igazi halloweeni, zombis tematikát kapott és követi a csapat összetéveszthetetlen, gitárhangsúlyos hangzását.

A „The American Dream Is Killing Me” volt az egyik utolsó szám, amelyet a Green Day írt és rögzített a ’Saviors’-ön. „Amint megvágtuk, azt mondtuk: „Rendben, ez menjen először” – mondta el a frontember, Billie Joe Armstrong, aki úgy jellemzi az új dalt, mint „egy pillantást a hagyományos értelemben vett amerikai álomra, amely sok embernél nem működik… valójában sok embernek árt.”

A Londonban és Los Angelesben rögzített ’Saviors’ a Green Day és a Grammy-díjas producer, Rob Cavallo legújabb együttműködése, akinek a Green Day-jel végzett korábbi munkái között szerepel a banda két legikonikusabb korongja, az 1994-es ’Dookie’ és a 2004-es ’American Idiot’. A kiadvány a Dookie 30. évfordulója előtt készült – az ünneplés már megkezdődött az album hatalmas deluxe kiadásának megjelenésével és egy meglepetés show-val Las Vegasban.

A vadiúj felvétel mellett a banda bemutatott egy film noir ihletésű fekete-fehér videóklipet is, melyben a Green Day a zombiapokalipszis közepette szerepel.

 Megnézem