Hírek

Magneoton hírek
2023.05.11

GAYLE – don’t call me pretty

A többszörös platina minősített, 2,4 milliárd globális streamnél járó GAYLE bemutatja vadonatúj, lázadó felvételét „don’t call me pretty” címmel.

Az ígéretes tehetség az évet az „everybody hates me” című riffvezérelt rockdallal indította, mely a tavalyi ’a study of the human experience volume one’ és az ’a study of the human experience volume two’ debütáló EP-it követte. 2022 az áttörés éve volt számára, hiszen „abcdefu” gigaslágere Grammy, American Music Awards, MTV EMA és VMA jelöléseket is begyűjtött. Továbbá a Billboard „21 Under 21” és a Variety „Power of Young Hollywood” listáira is felkerült.

GAYLE idén is folytatja menetelését: jelenleg Taylor Swift-tel turnézik Amerikában, majd nyáron Európa felé veszi az irányt és P!NK előzenekaraként tüzeli fel a közönséget. A hazai rajongók júliusban Bécsben találkozhatnak vele legközelebb.

Legújabb kiadványa különleges kombinációja a zenei hatásoknak: a groovos basszus, a soulos harmóniák és a tőle már megszokott harapós szöveg mind fellelhető az erőt adó trackben, melyben az amerikai énekes-dalszerző lemond a hamis cukiságokról és még hamisabb barátokról.

„A „don’t call me pretty”-ben megörökítettem azokat a frusztráló pillanatokat, amikor tárgyiasultnak éreztem magam akár a kapcsolataimban, akár az interneten – vagy úgy általában az életben.” – mesélte a dal hátteréről GAYLE.

A felvételhez forgott DIY klipben a vadóc énekesnő egy állatkertben és vidámparkban tölti a napját bandatársaival és két jóbarátjával, ahol nem félnek önmagukat adni.

Nézzétek meg itt!