Hírek

Magneoton hírek
2022.06.17

Foals – Life Is Yours

Megérkezett a brit rockbanda, a Foals vadonatúj albuma!

A ’Life Is Yours’ című az előző, ‘Everything Not Saved Will Be Lost’ korong folytatása. Ezúttal az ütős alapokhoz feszes ritmusok és diszkós hangzás párosul, ezzel a hallgatókat egy tomboló házibuliba repítve. Tematikáját tekintve pedig tökéletesen illeszkedik a jelenleg uralkodó atmoszférához – életigenlő ünnep, ahogy a világ újraegyesül.

A lemez az optimista hangvételű címadó dallal kezdődik, amelynek lendülete egészen az utolsó zeneszámig kitart, ezzel is harmonikus egységet mutatva. További izgalmas csemege, hogy a „Looking High” című felvételben spanyol baleári ütemeket fedezhetünk fel, míg a „Flutter”-ben nyugat-afrikai gitár groove-okkal kísérletezik a zenekar. A korong utolsó szerzeménye, a „Wild Green” ad keretet a kiadványnak, amely egyszerre ünnepli a nyár újjászületését és a meghatározó szép pillanatok elkerülhetetlen mulandóságát.

A stúdiómunkáért a tízszeres Grammy-díj nyertes Manny Marroquin (Post Malone, Kanye West, Rihanna) és a szintén többszörös Grammy-díjas Mark ‘Spike’ Stent (Coldplay, Muse, Kings of Leon) feleltek, így kétségkívül kifogástalan zenei unikumnak lehetünk fültanúi!

 

Bemelegítőnek ajánljuk a „2001” című, nosztalgikus szerzeményt, hallgasd meg itt!