Hírek

Magneoton hírek
2021.04.30

Das Funk – Te vagy a lány

Fülbemászó refrén, dinamikus zenei alap és egy egyedi hangzás: így lehetne legjobban összefoglalni a Das Funk új szerzeményét.

A „Te vagy a lány” igazi nyári hangulatot idéző track lett, amiben a funk-pop stílusjegyek remekül passzolnak az elektronikus beatekhez és a hangszeres elemekhez.

Az újdonság egy modern szerelmi vallomás, aminek szövegét Miller Dávid szerezte, míg a zenei alapon a zenekar közösen dolgozott.

A „Te vagy a lány” színpompás klippel érkezik, amelyben Dávid mellett főszerepben tűnik fel Kaló Judit táncos-koreográfus is, aki profi mozdulatokkal veszi le a lábáról a nézőket.

A színészből, zenetanárokból, zenei producerekből és dj-kből álló profi csapatban már mindenki komoly szakmai múlttal rendelkezik. Miller Dávid (ének) zenei karrierje mellett színészként dolgozik, így több jelenleg futó sorozatban és magyar filmben találkozhatott már vele a közönség, valamint az RTL Klub Reggeli című műsorának műsorvezetője is, emellett pedig tavaly év végén megnyerte a szintén a csatornán sugárzott Álarcos énekest. Bakonyi Bálint (gitár, elektronika) a 1G School zeneiskola alapítója és vezetője, 22 éve foglalkozik zeneszerzéssel, 2012 óta pedig ismert hazai együttesekkel és előadókkal dolgozik mint producer, illetve hangmérnök. Sümeghi Tamás (dobok) aranylemezes zeneszerző, aki közel 30 éve dobol és olyan nagysikerű művészekkel dolgozott már együtt, mint Keresztes Ildikó, Andy Irvine vagy Alapi István. Jelenleg Magyarország egyik legnagyobb dobiskolájának oktatója. Ullmann Ottó (billentyű, basszus) Dávid unokatestvére, aki szintén színész-zenész családban nőtt fel, így az ő életének is gyerekkora óta képezi szerves részét a művészet. A Kőbányai Zeneiskolában végzett, pár éve pedig az elektronikus műfaj nagy kedvelője, így zenei munkásságát is ennek szenteli. Szegedi Timi (ének) pályafutása 8 éve a Bit Busters nevű elektronikus formációval kezdődött akikkel azóta már MadCity néven meghatározó arcai a budapesti klubéletnek. Emellett több zenei projektben is találkozhat vele és összetéveszthetetlen hangjával a közönség.

 

Nézzétek meg az új klipet itt!