Hírek

Magneoton hírek
2023.01.30

Aya Nakamura – DNK

Megérkezett Aya Nakamura új, formabontó korongja 'DNK' címmel!

A francia-mali gyökerű szupersztár lemeze igazi kuriózum a tőle már jól megszokott kísérletezéssel, egzotikus együttműködőkkel fűszerezve.

A mindössze 27 éves, többszörösen díjnyertes énekesnő-dalszerző mára a kortárs francia zene egyik legfontosabb alakjaként vállal szerepet. Aya Danioko néven született Bamakóban, Maliban. Griotok, nyugat-afrikai mesemondók és dicsérő énekesek családjából származik. Párizs külvárosában felnőve kulturális rétegek sokasága épült be művészetébe, ma pedig többek közt a New York Times „Európa zeneileg és társadalmilag az egyik legfontosabb fellépője”-ként hivatkozik rá. Aya zárta a 2022-es évet a világ legtöbbet streamelt frankofón női előadójaként, immár 5. egymást követő évben, legkiemelkedőbb felvételei között van a „Djadja”-t, a TikTok-on virális sláger, a „Copines” vagy a legutóbbi, elsőszámú „Dégaine”, albumai, az ’AYA’ vagy a ’NAKAMURA’ pedig szintén hatalmas hallgatóságnak örvendenek.

A ’DNK’ - mely a művésznő polgári vezetéknevére, a Danioko-ra utal - egyedülálló szövegstílust mutat be, amelyben a párizsi argó, az arab és a bambara (szülei mali nyelve) keveredik. Az anyag friss képet ad az afrobeatről, a popról, és az R&B-ről, miközben a zenék mélyen gyökereznek a Zouk karibi tánchangzásaiban.

Az albumon olyan feltörekvő rapsztárok szerepelnek még mint Tiakola és SDM, valamint a nyugat-indiai országok elismert Zouk énekese, Kim.

 

Hangolódj a kiadványra a "Baby"-vel itt vagy hallgasd meg a teljes anyagot itt!