Hírek

Magneoton hírek
2022.01.10

alt-J - Hard Drive Gold

alt-J új felvétele minden érzékszervünkre hat!

A Mercury-díjban részesült, népszerű trió egy újabb zeneszámot fed fel februárban érkező albumáról. Az energikus „Hard Drive Gold” bővelkedik a banda védjegyének számító kísérletező indie-rock elemeiben, amely egy szürreális videóklipben oldódik tovább, egyben az énekes Joe Newman rendezői debütálását is jelzi.

Február 11-én érkezik a brit zenei szcéna egyik legkülönösebb formációjának negyedik lemeze „The Dream” címmel. A várva várt korong bemutató nyári, könnyed gitár riffekkel telített dala a „U&ME” után rövidesen egy jóval komolyabb hangvételű, késő őszi szerzeményüket, a „Get Better”-t is megismerhettük.

Ezúttal pedig az érkező kiadványból egy harmadik játékos track, a „Hard Drive Gold” kerül bemutatásra.

Az új számról a billentyűs, Gus Unger-Hamilton a következőket mondta el: „A „Hard Drive Gold” egy enyhén nyelvtörő dal, amelyet a kriptovaluta-aranyláz csúcspontján írtunk. Annak a gyermekkori fantáziának a története, amikor egy iskolás fiúból egyik napról a másikra milliomos lesz, és arról, hogy ez milyen különböző interakciót szül az emberekkel, a tanároktól egészen a szomszédokig. Az, hogy mennyire ironikusan értelmezed az üzenetet, csak rajtad múlik…”

Newman – aki most nemcsak zenei tehetségét mutatta meg, de rendezői szerepbe is bújt – a különös klipről így nyilatkozott: „Én, aki a mozik élménydús világában nevelkedtem, úgy láttam, hogy a videóklipek is alkalmasak arra, hogy tisztán történeteket alkossanak, ahelyett, hogy a zenekari tagokról szólnának, ezért mi általában nem szerepelünk a videóinkban. A közönség így mozira összpontosíthat.”

Hozzátette a frontember, hogy: „Az ötleteimet megmutattam különböző rendezőknek, akik ezeket továbbgondolták. Inspirált, ahogyan az elképzeléseimet megvalósították, és most szeretném megérteni és mélyebb szinten megtapasztalni ezt a folyamatot.”

Nézd meg itt a legújabb alt-J-klipet!