Hírek

Magneoton hírek
2023.03.17

1AM x Pál Dénes x Nagy Bogi – Eljátszottam

Eddig mindössze két zeneszám („Már vagy egy perce”; „Nem baj” c.) kötődik a 1AM-hez, de már hat hazai sztár szavazott bizalmat együttműködőként szerzeményeinek: köztük van a korábbi A Dal 2020 nyertes párosa Rácz Gergő és Orsovai Reni, továbbá Lola, Deniz, Eckü és Kollányi Zsuzsi.

A formáció tagjai külön-külön már komoly szakmai háttérrel és elismerésekkel büszkélkedhetnek, ugyanis Bartalos Jenő számos MAHASZ-listás zene szerzője, szövegírója, míg Vékony Zoli a hazai dance-pop szcéna Fonogram-díjas zeneszerző-producere.

A duó ismertetőjegye, hogy a dolgok súlyát képes ellensúlyozni upbeat, fülbemászó dallamokkal és játékos, könnyen megjegyezhető szövegekkel. A közreműködő előadók is ezen a szemüvegen keresztül kaptak felkérést, így két pozitív karakter, Pál Dénes és Nagy Bogi csatlakozott az új, „Eljátszottam” című kiadványhoz.

„Szerintem az „Eljátszottam” jó értelemben vett egyszerűségével és légiességével azonnal dallamtapadást okoz. A szövegnek van mélysége, mégsem drámai a tálalás, elmesél egy történetet, de nem akar oktatni. Könnyed, de az első perctől megragadja a figyelmet” – meséli az egykor tehetségkutatóverseny nyertes Pál Dénes.

Bartalos Jenő, 1AM egyik szerzője így mesélt: „Büszke vagyok erre a szövegemre. Akárkivel beszélgetek róla, mindenki mást talál benne magának. Szeretem, hogy kihasználja a magyar nyelv játékosságát, hiszen ugyanaz a szó – „eljátszottam” - mást jelent, ha azt mondom, eljátszottam, hogy szeretlek, eljátszottam a pénzedet vagy eljátszottam egy dalt. Lehet ez egy vallomás, egy bocsánatkérés, egy megbánás. Vagy egy felismerés. De lehet, hogy a szereplők pont, hogy könnyedén veszik az egész köztük lévő viszonyt … és úgy meg egy fricska. Mindannyian szerepeket játszunk, ami lehet tudatos vagy ösztönös. Lehet őszinte vagy hamis. A választ csakis a hallgatóra bízzuk.”

A produkció pedig életre is kel holnap A Dal 2023 című showműsorban a Dunán.

Addig nézzétek meg a szépséges videóklipet itt