Hírek

Magneoton hírek
2021.04.12

The Sign – Mi fedeztük fel Amerikát

Megérkezett kedvenc miskolci zenekarunk legújabb stúdióalbuma! A „Mi fedeztük fel Amerikát” 9 különleges hangzásvilágú felvételt sorakoztat fel, melyek közül az egyik legizgalmasabb a korong címadó dala.

Kreatív és egyben humoros megoldásokkal tarkított videó is készült az indie hangszerelésű, ’80-as éveket idéző trackhez.

„A „Mi fedeztük fel Amerikát” ironikus szövegéhez passzoló klipet szerettünk volna forgatni, ami a zenekar viccesebb oldalát mutatja meg. Ezért végül egy zöld hátteres felvétel mellett döntöttünk, aminek köszönhetően „bejártuk” Amerika minden szegletét. Török Dani (szólógitárosunk) még a Fehér Ház tetejéről is lecsúszott, szóval azt hiszem sikerült maradandót alkotnunk ezzel a videóval, amit egyébként újfent Kollár Ábel, a dobosunk rendezett és vágott”- meséli az énekes, Czinke Máté.

A korongon további 8 fenomenális zenét hallhatunk, ebből az „Oldszkúl” vagy az „Ez a perc” már ismerős lehet a hallgatók számára - utóbbit a rádiók is előszeretettel pörgetik. A számokra jellemző a zenekartól már megszokott életigenlő szövegvilág, azonban komolyabb társadalomkritikákat sem félnek megfogalmazni kiadványaikban a srácok. Zeneileg a lemezen visszaköszön a ’80-as évek, az indie pop valamint alternatív rock, ezek ötvözete pedig igazán fülbemászó, pörgős dalokat eredményezett.

A miskolci származású, fiatal zenészekből álló The Sign 2012-ben alakult. Czinke Dani és Máté testvérek, Török Danival gyerekkori barátok, hozzájuk csatlakozott Kollár Ábel és Szentpétery Mózes. Egy hobbi garázsbandából díjnyertes és folyamatosan koncertező együttessé nőtték ki magukat, profin zenélnek, és rendszeresen megfordulnak országszerte a klubok és fesztiválok színpadain. Turnéztak már a Margaret Island-del és a Honeybeast-tel is. A srácok szerethető karakterük mellett egyedi zenei világukkal veszik le a lábáról a közönséget. Első felvételük 2017 augusztusában megnyerte a Petőfi Rádió ’Saját zenéd’ versenyét, 2019-ben pedig a „Tékozló” című számuk vívta ki a legjobb dalnak járó elismerést a keresztény zenei Szikra-díjátadón.

 

Nézzétek meg itt a dalhoz forgatott klipet!