Hírek

Magneoton hírek
2019.09.27

Prédikátor - A Prédikátor

Parádés sorokon keresztül vezet évtizedeken át a Prédikátor, alias Pajor Tamás.

A zenész vadonatúj, művésznevével azonos című klipjében saját rögös, olykor meghökkentő, örömteli és vicces életútjába enged betekintést. A legendás dalszövegíró most sem hazudtolta meg magát, egyfajta ars poeticát írt, amelyhez modern és dallamos alapot tett.

„A zene tudatosan kortárs popzene, hogy a tartalom generációkon átívelő lehessen. A videóklip pedig, mindezzel szinergiában, az elmúlt évtizedek emlékezetes pillanataiból ad egy retrospektív válogatást.”- foglalta össze a Prédikátor.

Pajor Tamás minden sora kincs, hiszen dalról-dalra olyan szöveget tesz le az asztalra, amelyre valóban érdemes odafigyelni, majd mindezt megfejeli egy-egy ordítóan fülbemászó refrénnel.

A rímbetyár olyan sorokkal örvendezteti meg a hallgatókat, mint:

„Puritán leszek, mint egy tulipán, azután tarolok is akár egy hurrikán

Hogy magába szálljon minden huligán a nagy apokalipszis mai buliján

Nem tudom rend berakni ezt a naprendszert, sem pedig előadni itt a Bud Spencert”

Pajor Tamás zenei pályafutását az 1980-as évek elején kezdte, a Neurotic együttesben, amely kultikus magyar underground zenekarként vonult be a történelembe. A Neurotic Pajor megtérésével bomlott fel 1987-ben. A banda történetét Xantus János Rock-Térítő című filmje mutatja be. Pajor kereszténnyé válását követően lelkész lett, és 1988-ban az Ámen együttesben folytatta, mely a mai napig számos teltházas koncertet ad és albumokat jelentet meg, így a művésznév választás sem véletlen, ő valóban lelkész, prédikátor, a Hit Gyülekezetének tagja. Lázadó punkból lett hívő ember, aki nem csak szavakkal, hanem zenéjével is kiáll értékrendje mellett.

Nézzétek meg az eseménydús videót itt!