Hírek

Magneoton hírek
2019.03.26

Lotfi Begi x Irie Maffia - Friends

Fiatalos lendület, nyári dallamok, pozitív erő és sokoldalúság. Ez jellemzi leginkább a LIEBHERR 2019 ITTF Asztalitenisz Világbajnokság hivatalos dalát, ami a "Friends" címet kapta.

A budapesti, 55. egyéni asztalitenisz vb-vel a Szervező Bizottság az élsporton túl a játék sokoldalúságát, összetartó erejét, határokon és kontinenseken átívelő közösségépítő erejét is szeretné hangsúlyozni. A Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke, Nátrán Roland is ezt emelte ki.

„Sportágunkat mindenki jól ismeri, hiszen szerencsére az általános iskoláknak vagy nyaralóknak állandó bútorzata a pingpongasztal. Ennek a sportágnak így központi szerepe van barátságok születésében, az aktív szabadidő eltöltésben, olykor pedig ez alapozza meg egy nemzetközi sportolói karrier megvalósulását. Szerettük volna, ha mindez megmutatkozik az asztalitenisz vb dalában és a hozzá tartozó klipben is. A zene persze mindig szubjektív, de Lotfi Begi és az Irie Maffia garancia a minőségre, és zenéjük a klippel együtt számomra pontosan azt az érzést fogalmazza meg, amit mi a világbajnoksággal - az élsporton túlmutatva - szeretnénk üzenni.”

Megannyi különböző stílust képviselő virtuóz közül nem volt könnyű megtalálni a legmegfelelőbb előadókat, de a választás egy tapasztalt, mégis fiatalos, valamint erőteljes párosra esett.

 „Az elmúlt években sok sporttal kapcsolatos eseményhez, programhoz készítettem dalokat, vagy akár lemezt is! Ilyen volt a Bon Voyage c. album, amit a magyar labdarúgó válogatott Eb szereplésére készült, vagy a Kowalsky meg a Vegával közös kézis dalunk! Ebből adódóan nem lepett meg a dolog, de annál jobban örültem a felkérésnek! Mivel  egy világversenyről van szó, így ez nagy kihívás volt számomra, hogy a dalt akár külföldön is hallani fogják a vb-n szereplő országokban. Külön öröm számomra hogy a számot az egyik kedvenc hazai zenekarommal készíthettem, nevezetesen az Irie Maffiával, akik hozzák a tőlük megszokott pozitív energiát, amit az általam már jól ismert hangzással keverünk! Nagyon izgalmas lett a végeredmény!” – mondta a mű producere és DJ-je, Lotfi Begi.