Hírek

Magneoton hírek
2020.09.22

Audiopoeta - Komfortzóna

Feszegetni a határokat, kimerészkedni az ismeretlenbe, kipróbálni valami újat - többek között ezeket a kérdéseket is érinti Misi legújabb szerzeménye

„Nagyon régóta foglalkoztat ez a téma, amiről a szám szövege is szól. Van az a jól ismert közhely, miszerint "Az élet a komfortzónán túl kezdődik". Ahogy egyre idősebb leszek és megtapasztalom az élet adta helyzeteket, egyre többször köszön vissza ez a klisé. Állítólag Einstein azt csinálta, hogy minden második héten átrendezett valami kis apróságot a lakásában. Pont azért, hogy folyton kizökkentse magát a komfortzónájából, ezáltal frissen tartva az agyát. Nagyon hiszem, hogy a lehetőségeket úgy tudjuk csak igazán jól meglátni az életben, ha folyton tágítjuk a perifériánkat”- állítja Misi.

„Egy olyan élet, ami megszokott, kényelmes és biztonságos, szinte soha nem fog arra sarkallni minket, hogy új utak felé merjünk nyitni. Amit az életben az egyik legjobban utálok az az unalom. Amikor nem történik semmi, csak telik az idő. Számomra ez felér egy gyilkossággal”- tette hozzá az énekes-dalszerző, majd leszögezte: „Ez a zene arról szól, hogy merjünk perifériát tágítani, merjünk kizökkenni, mert valójában ez lehet az, ami érdekessé és maradandóvá tudja tenni az emberi létet.”

Az újdonsághoz forgott klipben Audiopoeta valóban elhagyta saját komfortzónáját. A szokatlan koncepció magától Misitől származik, aki mint társrendező is részt vett a forgatási folyamatokban. „Volt egy elképzelés a fejemben, hogy hogyan lehetne a legjobban szemléltetni azt a hátráltatást, ha egy buborékban élünk.”

A végeredmény magáért beszél: a fülbemászó, rádióbarát „Komfortzóna” egy igazán izgalmas képi világú klipet kapott, amiben Misi szó szerint egy buborékban rója Budapest utcáit.

Audiopoeta lételeme az alkotás. 2013 óta ontja magából az olyan széles zenei skálán mozgó, izgalmas trackeket, mint az „Úristen”, vagy a „Kertes ház a Deákon”. A költő-rapper felvételei főként verseiből születnek, melyekhez az őt körülvevő világ és a benne zajló érzelmek adják számára az inspirációt. Saját projektjén túl pedig az egyik legismertebb magyar youtuber, Dancsó Péter mellett is tevékenykedik, a Videómánia csatornán megjelent dalok szövegeit ő írta. Sőt, a hozzájuk készült klipeket is ő rendezte.

Nézzétek meg az új klipet itt!