Hírek

toldyuuso x Lil Frakk - 024

Küldik a kritikát, „nem leszek sikeres” – mélyről jövő felvezető dalt droppolt a toldyuuso Lil Frakk-kal

Tovább gördíti a szőnyeget a toldyuuso producerpáros őszre várható, úttörői szellemiségű, session lemeze előtt egy igazi kakukktojás dallal. A „024” című felvétel a rapperrel, Lil Frakkal közösen készült még jóval zenészekből, énekesekből és szerzőkből álló, gigantikus tábor előtt, de a trió most találta meg az újdonság végleges formáját. Az egyedien előállított, emelkedett sound és a személyes dalszöveg hatására egy érzelmi körhintára válthat jegyet a hallgató.

Aki naprakész a zeneiparral, annak az énekes-szerző, Barney Soon (Hamar Barnabás) és a dj-producer, Karyuu (Mógor Máté) alkotta toldyuuso neve inkább már egy erős márkajelzés, semmint egy bemutatásra váró projekt. 2022-es megalakulása óta a páros co-producerelte például Beton.Hofi legutóbbi nagylemezét, van közös zenéje Sisivel, Lil Frakkal, Pogány Indulóval, Co Lee-val és Gyurissal sok más, közkedvelt, underground előadó mellett.

A páros továbbfejlesztette műhelyét és első session lemezük, a ’SESSION_01’ után megújult koncepcióval és több mint egy tucatnyi alkotótással érkeznek ’SESSION_02’ címmel. A session. alatt a totális véletlenre bízták, hogy az énekesek-zenészek közül kik alkossanak egy-egy csapatatot. Olyannyira termékenyek lettek, hogy összesen 34 dal íródott a két dalszerző tábor alatt, melyekből a legjobbak kerültek kiválogatásra.

Az új beharangozó, a „024” érdekessége, hogy egy Lorn-féle analóg, nyers hangzásvilágot képzeltek el, amire egy mesterséges úton túlfinomított hang nem képes, így a dal szövegcentrikussága jobban érvényesül.

„Az új szám kilóg a SESSION02 többi darabjából abban az értelemben, hogy még télen, jóval a dalszerző táborok előtt írtuk Lil Frakkal.  De most tartunk ott, hogy elégedettek vagyunk vele. Ez is egy közös sessionon íródott, még az előző albumunk módszerével, szóval igazi átmenetet képez a két anyag között”meséli Karyuu.

A csapat számára nem is volt kérdés, hogy a Lil Frakk-kal való korábbi, nagyon sikeres munka (például a „Badacsony” feat. Sisi, toldyuuso) megismétlődjön.

„Nekem ez lett a kedvenc szövegem Jorgitól, érződik, hogy ez most mélyről lett őszinte. Az általa írt szöveg előhozott bennem is jó sok olyan érzést és gondolatot, amiket papírra kellett vetnem.

Kérdeztem magamtól, hogy mi is az, ami most épp zavar és rosszul érzem magam miatta. Mik a frusztrációim, aggodalmaim? Ez a belső párbeszéd állandóan ott motoszkál az ember fejében. Amikor például kijött egy új értékelés rólam és a negatív kritikától való, régi félelmem megvalósult. Valakitől azt a visszajelzést kaptam, hogy „nem leszek sikeres”. És máris megindult a belső párbaj, hogy ez csak egy vélemény a rengeteg eredmény és folyamatos sikerek mellett” – osztotta meg őszinte gondolatait Barney Soon az új felvétel keletkezése kapcsán.