Hírek

toldyuuso, Johnny K. Palmer, CARI, WimmR, Realecta & Székely Tamás – BAD ENERGY

Úton van a toldyuuso producerpáros második kollab nagylemeze SESSION_02 címmel, itt a bejelentő dal, a „BAD ENERGY”

Miután a toldyuuso elektronikus duóját alkotói csúcsa közepén egy váratlan találkozás érte az ikonnal, Skrillex-szel a Sziget Fesztivál záróeseményén, örömmel jelenti be, hogy érkezik több mint egy tucatnyi közreműködővel készített, új nagylemeze. Az őszre ígért anyag bejelentő felvétele, a „BAD ENERGY” a garage és pop újszerű egyvelegét tálalja többek közt a dalszerző sztár, Johnny K. Palmer, az emo-rock feltörekvő, CARI, és az undreground rapper, WimmR közreműködésével.

Aki naprakész a zeneiparral, annak a toldyuuso neve inkább már egy erős márkajelzés, semmint egy bemutatásra váró projekt. 2022-es megalakulása óta a páros co-producerelte például Beton.Hofi legutóbbi nagylemezét, van közös zenéje Sisivel, Lil Frakkal, Pogány Indulóval, Co Lee-val és Gyurissal sok más, közkedvelt, underground előadó mellett.

 

A két húszas éveiben járó srác szólómúlttal is rendelkezik, míg az énekes-szerző, Barney Soon éppen az elektronikus zene őshazájában, Berlinben tanult zenét és alkotott, addig a dj-producer, Karyuu egy kaliforniai kiadónál szerződött, főként dubstep és riddim profilú trekkjeivel.

A fiúk minden követ képesek megmozgatni ahhoz, hogy jó zenét kreáljanak, így jött műhelyük továbbfejlesztésének ötlete.

„A ’SESSION_01’ című, előző albumunkat előre egyeztetett időpontokban külön-külön írtuk az előadókkal, mint normál esetben. A mostani anyag esetén viszont konkrétan mindenkivel együtt írtuk két dalszerző tábor alatt. Együtt laktunk/éltünk először három napot Zamárdiban, második alkalommal pedig négy napot Budapesten. Reggeltől-estig csak zenéket készítettünk, összesen 34-et, azokból választottuk ki a legjobbakat a lemezünkhöz” mesélte Karyuu.

A sessionök alatt a totális véletlenre bízták, hogy az énekesek-zenészek közül kik alkossanak egy-egy csapatatot, így alakult, hogy debütáló daluk esetén is egymástól teljesen eltérő műfajban utazó előadó energiája adódott össze. Míg Johnny K. Palmer az elmúlt több mint egy évtized szórakoztató iparának egyik legkeresettebb dalszerzője és énekese lett, CARI karaktere üde színfolt a női előadók körében, ötvözi a pop-punk, emo, metalcore és más alternatív műfajokat felélesztve egy korszakot. WimmR a trap bázist erősíti, sokaknak a Budapest Open Mic versenyből lehet ismerős, ahol 2023-as kiírásának egyik döntőse volt.

„Azon a napon, amikor a „BAD ENERGY” született, nagyon fáradt voltam és ezzel együtt nem túl kreatív. Rajtam volt a nyomás, hogy össze kell rakjunk még egy utolsó zenét és már körülbelül hajnal 2-3 lehetett. Szerintem Johnny belőlem is inspirálódhatott. Hiába nehéz valami, mindig pozitívan kell hozzáállni, mert saját magadnak nehezíted meg a feladatod. Úgyhogy “get lost with your bad energy”!” mondta el Barney Soon.

A jól megszokott toldyuuso által képviselt basszus orientált hangzásra Székely Tamás mély groove-jai erősítettek rá és a projektben részt vett még Relectea.

A duó hangszeres, élő örömzenélését pedig a Pontoon színpadán csíphetjük el legközelebb augusztus 23-án több meglepetés vendég kíséretében.