Hírek

Magneoton hírek
2017.03.03

Valami új, valami régi: a Magneoton Fonogram-nyertesei

Szerdán tartották meg a Fonogram - Magyar Zenei Díj gálaestet a Várkert Bazárban, ahol a hazai zenei élet sója és borsa felvonult. A Magneoton hat jelölttel indult a díjátadón, amelyből két előadónk el is nyerte két kategória díját: az est végére kitörő örömmel ünnepeltük Kaszás Pétert és Rúzsa Magdolnát, akik az év jazz, és az év modern pop-rock kiadványáért járó szobrocskát vitték haza.

A gálaest első díját Kaszás Péter debütáló lemeze, az Infinity Project nyerte el. A hároméves kora óta zenélő fiatal tehetség, aki nem mellesleg a világhírű gitárművész Al Di Meola dobosa, november 12-én adta ki első albumát. A lemez 13 saját szerzeményt tartalmaz, amelyeken Péter zeneszerzőként, szövegíróként, énekesként és dobosként dolgozott.

Az eredmény magáért beszél: debütáló lemeze azonnal elnyerte a legjobb hazai jazz albuma vagy hangfelvétele díját. Mi csak gratulálni tudunk hozzá! :) 

Magyarország egyik legnépszerűbb énekesnője a legjobb modern pop-rock album vagy hangfelvétel kategóriában nyerte el a szobrocskát. Magdolna decemberben megjelent „Érj hozzám” című albumával nyert, amely mindössze hat hét alatt érte el a platinalemez státuszt. A korong a címadó dal mellett olyan slágereket tartalmaz, mint a „Tejút”, az „Április”, a címadó „Érj hozzám” és a „Jel”.

Magdolna a nyereménye után egy élő produkcióval kényeztette a Fonogram közönségét és a nézőtábort, amely során két népdalt gondolt újra és adott elő.

Gratulálunk a nyerteseknek, és minden további kategória nyertesének! Az eseményen készült képeket itt tekinthetitek meg.