Hírek

Magneoton hírek
2017.01.30

Radics Gigi, Pápai Joci és Pál Benjámin – a Magneoton következő Dal - válogatósai

Hétvégén újabb tíz produkció mérkőzik meg A Dal 2017 harmadik válogatóján. Az erős felhozatalból három előadó: Radics Gigi, Pápai Joci és Pál Benjámin lép színpadra a Magneoton 'színeiben. Az „Origo", „See It Through" és „Father’s Eyes" mind érzelmes, nagyívű dalok, amelyek garantált libabőrt okoznak majd szombaton!

Radics Gigi: See It Through

Radics Gigi számára nem ismeretlen terep az Euróvizió: 2013-ban „Úgy fáj”, 2014-ben pedig „Catch Me” című számával szállt versenybe. Idén egy nagyívű balladával készült, amely az egyik legszemélyesebbre sikerült dala, témája pedig az igaz barátság. A „See It Through” című számot Gigi Kardos Norbival együtt szerezte, az angol szöveget Johnny K. Palmernek köszönhetjük. A zenei alapot egy 120 főből álló szimfonikus zenekar és énekkar kíséri végig, amit Kovács László hangszerelt.

 

Pápai Joci: Origo

Pápai Jocit a Megasztár tehetségkutatójában ismerhettük meg. Első nagy slágere a „Ne nézz így rám” című dal volt. 2006-tól számos közös produkcióban („Nélküled”, „Nekem ez jár”) működött közre Majka oldalán, de a legnagyobb sikert a 2015-ben megjelent, „Mikor a test örexik” című dallal érte el. Joci ezután egy újabb önálló számmal jelentkezett, amit Caramellel és Szabó Zével közösen alkottak „Elrejtett világ” címen. Legutóbb szintén Majkával közösen jelentkeztek egy könnyed pop-funk dallal, melynek címe „Senki más” volt. Az „Origo” ezzel szemben egy komolyabb, a hagyományokhoz visszanyúló szám, amelyet roma stíluselemekkel díszített az énekes.

 

Pál Benjamin: Father's Eyes

Pál Benjamin neve 2015-ben a Bella Banda nevű világzenei formációnak köszönhetően került a köztudatba, amellyel népdalokat, versmegzenésítéseket játszanak és részt vettek a tavalyi Talentométer tehetségkutatón is. 2016-ban Benjamin felvételt nyert a Kőbányai Zenei Stúdióba, ahol ének szakon kezdte meg tanulmányait, illetve ugyanekkor vette fel a kapcsolatot Tóth G. Zoltán producerrel, hogy elindítsák önálló pályáját és elkezdtek dolgozni a saját dalain. A „Father’s Eyes” egy apa-fiú viszonyról szól, és egyben Benjámin készülő lemezének a beharangozója!